Dünyanın En Az Nüfusa Sahip Olan 10 Ülkesi

88
16
5
4
1
Şehir hayatından ve kalabalıktan sıkılarak kendinize yeni bir ülke arıyorsanız, dünyanın en az nüfusa sahip olan 10 ülkesini sizlerle paylaşıyoruz.

Hayatımız büyük bir koşturma içerisinde geçiyor. Özellikle de büyük şehirlerde yaşayan insanlar, bu koşturmaca ve insan yoğunluğundan sıkılmış durumlardalar. Kimi zaman sessizlik için şehir dışına kaçmayı planlasak da dönüp dolaşıp yeniden o kalabalığın içerisine düşüyoruz. Bu haberimizde, neresine giderseniz gidin çok insan göremeyeceğiniz, dünyanın en az nüfusuna sahip olan ülkelerini sizlerle paylaşacağız.

İşte dünyanın en az nüfusa sahip olan 10 ülkesi:

Saint Helena

Bu ülke, Atlas Okyanus'unun güney kesimlerinde bulunuyor ve Birleşik Krallık'a bağlı. Volkanik bir ada olan Saint Helena, 1502 yılında denizciler tarafından keşfediliyor ve o dönemlerde herhangi bir yaşam belirtisine ratlanılmamış. Ancak son yıllarda bu adada, 4.255 kişi yaşıyor. Bu adanın dikkat çekici yanlarından bir tanesi, zamanında sadece sürgün amaçlı kullanılıyor olması. Hatta bu adaya sürgün edilen önemli bir isim de bulunuyor, Napolyon.

Niue

18. yüzyılda keşfedilen Niue, adeta cennetten bir köşe. Ulaşım imkanları fazlasıyla sınırlı olan bu adalar topluluğu ülke, 1.624 nüfusa sahip ve turistler tarafından ziyaret edilebiliyor. Güney pasifikte bulunan ülkeye ulaşım; Avustralya ve Yeni Zelanda üzerinden aktarma yapılarak sağlanıyor.

Pitcairn Adaları

Pasifik'in en küçük adalarından bir tanesi de Pitcairn. Bu ada da yine turistlerin gözde mekanlarından bir tanesi. 18. yüzyılda balıkçıların keşfettikleri bu adanın nüfusu ise sadece 50.

Tokelau

Yeni Zelanda'ya bağlı olan Tokelau, Monarşik sistemle yönetiliyor ve dikkat çekici bir yapıya sahip. Bu güzel ada ülkesinin nüfusu sadece 1.411 kişiden oluşuyor.

Falkland Adaları

776 küçük adacıktan oluşan bu ülke, Patagonya'nın 480 kilometre doğusunda bulunuyor ve Birleşik Krallık'a bağlı. 2.932 nüfuslu ülkenin insanları, balıkçılık ve koyunculukla uğraşarak geçimini sağlıyor.

Nauru

10 bin nüfuslu bu ada, Avustralya'nın kuzeydoğusunda bulunuyor. Diğer ülkeler gibi turizm açısından büyük zenginlikleri olsa da bu ada, ulaşım sıkıntısı nedeniyle tatilciler tarafından çok ziyaret edilmiyor.

Vatikan

Hristiyanlık dini için büyük bir önem taşıyan Vatikan, Katolik mezhebinin yönetim merkezi. İtalya'nın Roma şehrinde olmasına rağmen Vatikan, başlı başına bir ülke ve nüfusu ise sadece 500. Turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Vatikan, bu sayede 1.500 kişi sayısına ulaşıyor.

Sealand

Sealand, tartışmasız bir şekilde dünyanın en ama en küçük ülkesi. İkinci Dünya Savaşında 550 metrekarelik bir alana kurulmuş olan bu platform ülke, İngiltere tarafından bir deniz kalesi olarak yapılıyor. Şu an bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor ve Sealand Doları isminde bir para birimi kullanıyorlar. 

Montserrat

Aktif volkanlarıyla bilinen ülke, 1400'lü yılların sonunda Kristof Kolomb tarafından keşfediliyor. Volkanların aktiflik durumuna göre nüfusunda değişikliklerin olduğu ülke, 4.000 ila 6.000 arasında değişen nüfus oranına sahip.

Tuvalu

9 farklı adadan oluşan bu ülke, Büyük Okyanus'ta bulunuyor. Birleşmiş Milletler'e de üye olan bu ülkenin nüfusu ise 11.323.

Sizin bu konuyla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Eğer bir gün şehir hayatından sıkılarak sessiz sakin bir adaya yerleşmek isterseniz, tercihiniz bunlardan bir tanesi olur mu? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Kaynak : https://www.mynet.com/kalabaliktan-bunalanlara-dunyanin-an-az-nufuslu-10-ulkesi-190101169903
88
16
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
88
16
5
4
1