9 Yıl Önce Kurulan Xiaomi, Fortune 500 Listesine Girmeyi Başardı

16
9
6
0
0
Xiaomi bu yıl, Fortune dergisinin her yıl düzenli olarak yayımladığı dünyanın en yüksek gelire sahip 500 şirketi arasına katılmayı başardı. Şirket, 2 milyar dolarlık net kârı ile listenin 468. sırasında yer almayı başardı.

Fortune dergisi her yıl düzenli olarak, dünyanın en yüksek gelirine sahip olan 500 şirketini yayınlıyor. 2019 yılında da bu geleneksel uygulamasını gerçekleştiren dergi, dünyanın en yüksek gelirine sahip olan 500 şirketini açıkladı. Hem tasarımlarıyla hem de yenilikçiliğiyle dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, bu listeye ilk kez girmeyi başardı ve bu başarısını takipçileriyle paylaştı.

Açıklanan listeye göre Xiaomi, 9 yıllık bir şirket olmasına rağmen çok ciddi bir kazanç ve net kâr miktarına ulaştı. Xiaomi, 26 milyar dolarlık gelir elde ederken 2 milyar dolarlık kâr elde etti. Bu verilerle birlikte Xiaomi, Fortune 500 listesinin 468. sırasında yer almayı başardı.

İşte Xiaomi'nin haklı başarılarını takipçileriyle paylaştığı o gönderi:

xiaomi

Xiaomi'nin kurucusu olan ve hala CEO'luk görevini sürdüren Lei Jun, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı ve tüm kullanıcılara teşekkür etti. Listenin en genç şirketlerinden bir tanesi olduklarını ifade eden Jun, bu başarının küresel genişleme yollarında kendilerine yeni bir umut ışığı olacağını söyledi.

Xiaomi, günümüzde 80'den fazla ülke pazarında aktif olarak bulunuyor. Ayrıca bu pazarların en az 40'ında Xiaomi, ülkelerin en büyük markaları arasında ilk 5'e girmeyi de başarıyor. Şirketin temel stratejilerinde yapılan değişiklik ve iyileştirmeler, meyvesini vermeye başlamış gibi görünüyor.

Fortune dergisi tarafından yayınlanan dünyanın en yüksek gelirine sahip 500 şirketinin tamamını incelemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/market/news/n113523/xiaomi-2019-fortune-500-list-first-time-rank-468.html
16
9
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
9
6
0
0