Dünyanın En İyi İşverenleri Listesindeki Türk Şirketin Müthiş Yükselişi

60
25
10
7
2
Dünyanın en prestijli iş dergilerinden Forbes, dünyanın en iyi işverenlerini açıkladı. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Koç Holding, listenin 35. sırasında yer almayı başardı.

Dünyanın en popüler iş dergilerinden olan ve iki haftada bir yayınlanan "Forbes"un son sayısı, "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesi ile birlikte geldi. Liste, iki aşamalı bir değerlendirmenin sonucunda ortaya çıkartıldı. Listenin oluşturulmasının ilk etabını şirket çalışanları belirledi. Forbes, şirket çalışanlarına çalıştıkları şirketlerden ne kadar memnun olduklarını ve tavsiye edip etmediklerini sordu. İkinci aşama ise sektördeki diğer şirketlerin ilgili şirkete bakışını oluşturuyordu.

Forbes'in yaptığı araştırmanın sonucunda dünyanın en iyi 500 işvereni ortaya çıkmış oldu. Listede geçtiğimiz dönemlerde de yer almayı başaran Koç Holding'in, bu yılki sıralamasının 59 basamak yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Koç Holding, listenin 35. sırasında kendisine yer bulmayı başardı.

Koç Holding

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Dünyanın en iyi işverenleri listesinin ilk 100'ünde olmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Bu listede sadece kendilerini değil Türkiye'yi de temsil ettiklerini ifade eden Çakıroğlu, bu başarılarını sürdürmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Koç Holding'in diğer her şeyden önce çalışanlarına ve çalışanlarının ailelerine değer verdiğini ifade eden şirket CEO'su, hem çalışanlarının hem de ailelerinin yaşantılarını önemsediklerini ve bu bağlamda gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Çakıroğlu, mutlu bir çalışma ortamı ve yeni liderler yetiştirmenin iş hayatının çok önemli bir noktasını oluşturduğunu ifade etti.

Koç Holding CEO

Çalışanları için fırsat yaratmanın çok önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen Levent Çakıroğlu, çalışmalarını bu bağlamda da sürdürdüklerini ifade etti. Çalışanlarına dinamik, esnek ve çevik iş ortamları sunduklarını ifade eden Çakıroğlu, çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun genç olduğunu vurgulayarak onların beklentileriyle örtüşen bir yönetim anlayışlarının olduğunu belirtti.

Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol da listeyi değerlendirirken şirketin işe alım süreçlerinden ve işe alımdan sonraki kariyer planlamalarından bahsetti. Her yıl 2.5 milyondan fazla başvuru aldıklarını ifade eden Akkol, işe aldıkları çalışanlarının beklentilerini göz ardı etmediklerini ve kariyerlerinde ilerleyebilmeleri için mümkün olan her imkanı sunduklarını ifade etti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/koc-holding-dunyanin-en-iyi-isverenleri-listesinde-35inci-5420690/
60
25
10
7
2
Emoji İle Tepki Ver
60
25
10
7
2