Sonuncu, 118 Yaşında Hayatını Kaybetmişti: Dünyanın Yeni 'Yaşayan En Yaşlı' İnsanının Kim Olduğu Açıklandı!

107
15
3
2
1
Geçen haftaya kadar dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Fransız Lucile Randon, 118 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Şimdi ise bu unvanın yeni sahibi olan kişi açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçen Lucile Randon isimli kadının hayatını kaybettiğinden bahsetmiştik. Onun yerine geçecek olan ismin kesinleşmesi için Guinness'ten gelecek haberler bekleniyordu. An itibarıyla dünyanın en yaşlı kişisi belli olmuş durumda.

Dünyanın en yaşlı insanı artık Maria Branyas Morera isimli bir kadın. ABD doğumlu olan İspanyol kadın, 4 Mart 1907'de hayata gözlerini açtı. 115 yıldır hayatta olan Morera, buna neden olan şeyi şu sözlerle açıklıyor: "Düzen, huzur, aile ve arkadaşlarla iyi bağ. Doğa ile temas, duygusal istikrar, endişe yok, pişmanlık yok, çok fazla pozitiflik ve zehirli insanlardan uzak durmak..."

Maria Branyas Morera, 2020'de COVID-19'a yakalanmıştı!

Maria Branyas Morera

Maria Branyas Morera ismini bir yerlerden hatırlayan okurlarımız yanılmıyorlar. Zira bu isim, geçtiğimiz yıllarda gündem olmuştu. Maria Branyas Morera, 2020 yılında COVID-19'a yakalanmış ve hastalığı atlatmayı başarmıştı. 

Bu arada, Morera'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yaşamaktan da keyif aldığını belirtelim. Aktif bir Twitter kullanıcısı olan kadın, "Hayatın tadını birlikte çıkaralım." gibi umut verici paylaşımlar yapıyor. "Residencia Santa Maria del Tura" isimli bir huzurevinde yaşamını dürdürmekte olan yaşlı kadınla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Sağlığı iyi. Bunun yarattığı ilgi için şaşırmaya ve minnettar olmaya devam ediyor."

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Lucile Randon kimdi?

Lucile Randon

1904 yılında hayata gözlerini açan Fransız Lucile Randon, “Duayen hemşire Andre” olarak da biliniyordu. Sağlığında rahibelik yapan yaşlı kadın, uzun zamandır ölmek istediği de dile getiriyordu. Bu dileği, geçtiğimiz hafta gerçekleşmiş oldu.

Doğal nedenlerle öldü

Toulon'daki bir bakımevinde yaşamını sürdüren Randon'un, doğal nedenlerle hayatını kaybettiği açıklandı.

Peki bir önceki dünyanın en yaşlı insanı Kane Tanaka kimdi?

Japonya doğumlu Kane Tanaka, 9 Mart 2019’da Guinness Dünya Rekorları tarafından ‘dünyanın yaşayan en yaşlı kişisi’ ve ‘dünyanın yaşayan en yaşlı kadını’  ilan edilmişti. 2 Ocak 1903 doğumlu olan Tanaka, kaldığı bakım evinde kendisi için hazırlanan son doğum gününde 120 yaşına dek sağlıklı kalmayı hedeflediğini açıklamıştı. Ancak bu mümkün olmamış, 119 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ciddi hastalıklar geçirmişti

kane tanaka

Kane Tanaka, hayatı boyunca büyük hastalıklarla başa çıkmıştı. 35 yaşındayken paratifo ateşine yakalanmış, 45 yaşındayken pankreas kanseri ameliyatı geçirmişti. Son olarak kalın bağırsak kanseri teşhisi konulan Kane, 103 yaşında ameliyat masasına yatmıştı. Kane, uzun ömürlü olmak için Tanrıya, aileye, uykuya, umuda, iyi beslenmeye ve matematik pratiklerine inandığını belirtmişti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/dunya/dunyanin-en-yasli-insani-fransiz-rahibe-118-yasinda-oldu/2790223
107
15
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
107
15
3
2
1