Dünyanın İlk Yapay Zeka Üniversitesine Şimdiden Binlerce Başvuru Geldi

14
7
4
2
1
Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulan ve dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi olma özelliğine sahip olan Mohamed Bin Zayed Üniversitesi, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Üniversite daha şimdiden 3.200'den fazla başvuru almış durumda.

Geçtiğimiz günlerde sizlere, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulan ve dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi olma özelliğine sahip olan Mohamed Bin Zayed Üniversitesi'nden bahsetmiştik. Üniversitenin kurulmasının üzerinden çok kısa bir süre geçti ancak anlaşılan o ki ilerleyen dönemlerde bu üniversite adından sıkça söz ettirecek. Bunun nedeni ise öğrencilerin bu üniversiteye olan ilgilerinin bir hayli yüksek olması.

Abu Dabi'de kurulan üniversite, yüksek lisans seviyesinde eğitim verecek ve araştırma tabanlı bir üniversite olacak. Mohamed Bin Zayed Üniversitesi çalışmalarına, Eylül 2020 itibarıyla başlayacak. Ancak üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre öğrenciler, bu üniversiteye daha şimdiden girebilmek için başvuru yapmaya başlamış durumdalar. Hatta öyle ki başvurular, 3.200'ü aşmış durumda.

Mohamed Bin Zayed Üniversitesi

Üniversiteye giriş yapabilmek için başvuru yapan 3.200'den fazla öğrencinin 1.681 tanesi henüz lisans eğitimi alan son sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Başvuru sahibi 234 kişi ise lisans eğitimlerini yeni tamamlamış öğrencilerden oluşmakta. Diğer başvuru sahipleri ise eğitim hayatını önceden tamamlamış ve hali hazırda sektörün içerisinde bulunan isimlerden oluşuyor.

Üniversiteye başvuran kişilerin çoğu; Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Mısır, Hindistan ve Çin gibi ülkelerden ulaşmış durumdalar. Zira Mohamed Bin Zayed Üniversitesi'nin kapıları tüm dünyadan öğrenci alımlarına açık. Belirtilen şartların sağlanması halinde üniversiteye kabul sağlanabiliyor.

Ayrıca bu üniversite, mezun ettiği öğrencilerini iş hayatında da yalnız bırakmıyor. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda mezun olan öğrencilere iş bulunması için gerekli çalışmaların yapılacağı ayrıca öğrencilik dönemlerinde de burs, aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama gibi desteklerin sağlanacağını vurgulandı.

Kaynak : https://www.khaleejtimes.com/uae/abu-dhabi/over-3200-students-apply-to-worlds-first-ai-university
14
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
4
2
1