Efsane Avcıları’ndan Adam Savage, Uçabilen Bir Iron Man Zırhı Üretti

52
16
3
2
0
Daha önce Mythbusters (Efsane Avcıları) serisinden tanıdığımız Adam Savage, yeni programı Savage Builds’de bir Tony Stark olmanın ne kadar zor olduğunu gösterdi.

Iron Man zırhlarını görüp de kullanmak istemeyen yoktur. Herkesin kendince bir favori zırhı bile vardır. Zira Tony Stark’ın hemen her duruma uygun bir zırhı bulunuyor.

Eski Mythbusters sunucularından olan Adam Savage da bu zırhlardan birini giymeyi isteyenlerden. O’nun farkı ise sekiz bölümlük yeni mini dizisi Savage Builds’de gerçekten de uçabilen bir Iron Man zırhı yapmış olması.

Colorado Madencilik Okulu’ndan bir ekip toplayan Savage, büyük kısmı 3 boyutlu basılmış alüminyumdan oluşan bir zırh yaptı. Zırhı, Gravity Industries’ten aldığı bir jetpack ile uçurmayı planlayan Savage, 1000 beygirlik mini jetleri dış iskelete yerleştirdi. Savage, Tony’nin kurgusal olmasaydı ve şu anda bir zırh yapsaydı bu yöntemi kullanacağını söyledi.

Savage, henüz zırhı ve jet motorları takıp havalanacak kadar rahat hissetmese de, jetpackin üreticisi ve Savage’ın eski dostu Richard Browning zırhı test etti. Browning, yerden 4,5 metre kadar havalanmayı başardı. Tabii ki zırh şu anda gökdelenleri aşamıyor, ses patlamaları yaratacak hızlara çıkamıyor.

Zırhın diğer parçaları fiberglass ve 3 boyutlu basılmış naylon gibi materyaller kullanılarak yapıldı. Savage, zırhı yaparken sadece Iron Man gibi uçmak istemedi, onun gibi gözükmeyi de istedi.

Yeni dizi, Science Channel’da yayınlanıyor. Bu seride Savage, oldukça zorlu mühendislik meydan okumalarını gerçekleştirmeye çalışacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/go-behind-the-scenes-as-adam-savage-tests-an-iron-man-suit-that-really-flies/
52
16
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
52
16
3
2
0