10
5
4
2
1

Nefes kesici anlara sahne olan Formula 1 Türkiye Grand Prix'si nihayet geçtiğimiz gün tamamlandı. Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın lider tamamladığı yarışı tüm dünya dikkatle takip ederken en az yarış kadar konuşulan bir diğer olaysa şampiyonun pist hakkında sarf ettiği sözler oldu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada pistin yapımı için milyonlar harcandığından bahseden İngiliz pilot, yeni asfalt için milyonlar harcamak yerine sadece temizlenmesinin yeterli olabileceğini söyleyerek sitem etti. Peki, son dönemlerin gündem maddesi haline gelen İstanbul Park yarış pistinin gerçek özellikleri neler? Gelin, daha yakından göz atalım.

İstanbul Park yarış pistinin özellikleri:

İstanbul Park teknik özellikleri

Zorluğuyla dillere destan olan ve 2005-2011 yılları arasında toplamda 7 yarışa ev sahipliği yapan İstanbul Park, 300 milyon lira karşılığında inşa edildi. Pistte 2005 yılında düzenlenen ilk organizasyonu Mercedes'in pilotu Kimi Raikkonen kazanırken, bu yarışı tam 160 bin kişi tribünlerden canlı olarak takip etti.

Pist üzerinde bu zamana kadar düzenlenen yarışlarda en çok kazanan pilot olma unvanı üst üste 3 yarışla Brezilyalı Felipe Massa'ya ait. Massa'nın galibiyetleri sayesinde pistte en çok kazanan takım olma unvanı da Ferrari'nin elinde bulunuyor.

Ünü kulaktan kulağa yayılan 8. virajdan da bahsetmek gerekirse art arda 4 köşe noktasına sahip olan bu kısım, yaklaşık 600 metrelik uzunluğuyla pilotları bir hayli korkutuyor. Bunun üzerine olumsuz hava şartları ve ıslak zemin de eklenince 8. virajın pilotlar için gereğinden fazla zorlayıcı olduğu söylenebilir.

İstanbul Park pisti

Lewis Hamilton'ın açıklamalarından sonra gündemden düşmeyen İstanbul Park yarış pistinin özelliklerinden bahsettiğimiz yazımızın burada sonuna geliyoruz. Pist hakkında daha fazla bilgi almak için hemen yukarıdan videomuzu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

10
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
4
2
1