Facebook, Haber Kaynağında Dolaşırken Gizlice Kameranızı Kullanıyor Olabilir

41
5
4
1
0
Son yıllarda yaşadığı gizlilik skandallarıyla başı dertte olan Facebook, kullanıcılarının güvenini tamamen yerle bir edebilecek yeni bir skandala imza atmış olabilir. Görünüşe göre sosyal medya devi, ana sayfanızda dolaştığınız sırada bilginiz olmadan kameranızı aktif olarak kullanıyor.

Joshua Maddux adındaki bir kullanıcı, Facebook’un iOS uygulamasında olağandışı bir davranış tespit etti. Maddux’un kişisel Twitter hesabından paylaştığı ekran kaydında, haber kaynağında dolaştığı esnada kamerasının arka planda aktif olarak çalıştığı görülüyor.

Facebook'un kullanıcı kamerasını gizlice kullandığı anlar

Uygulamada bir fotoğraf açtığınızda ve aşağı kaydırdığınızda, kameranın gerçek zamanlı olarak kaydettiği görüntüler ekranın hemen sol tarafında küçük bir şerit olarak ortaya çıkıyor. Maddux, aynı hatayı iOS 13.2.2 kullanan beş iPhone’da bulduğunu; iOS 13.1.3 ve iOS 12 sürümünde ise benzer bir sorunla karşılaşmadığını söylüyor. Bununla birlikte söz konusu problemin yalnızca Facebook uygulamasına kameranıza erişim izni vermeniz durumunda ortaya çıktığı belirlendi.

facebook ios

Kullanıcı gizliliğini hiçe sayan bu hatanın iOS yazılımından mı yoksa Facebook uygulamasından mı kaynaklandığı henüz belli değil. Her iki tarafta konuya ilişkin sessizliğini korurken, akıllara Facebook’un 2017 yılında yaşadığı ve 87 milyon kullanıcısının verilerini kaptırdığı Cambridge Analytica veri skandalı geliyor. Kullanıcı gizliliği konusunda korkunç bir sicile sahip olan sosyal medya devinin, bu olay hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Sanırım Facebook’un meraklı gözlerinden korunmak için yapılacak en iyi şey, Mark Zuckerberg veya eski FBI direktörü James Comey’nin yaptığı gibi kameraya bant çekmek olsa gerek. Facebook’tan konuya ilişkin bir açıklama geldiği takdirde haberimizi güncelleyeceğiz. 

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/11/12/facebook-camera-ios-iphone/
41
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
5
4
1
0