Facebook, Platformdaki Gruplarda Bilgi Kirliliğini Azaltacak 'Rozetler' Özelliğini Duyurdu

14
4
1
0
0
Facebook, internette yanlış bilgilerden oluşan kirliliği biraz olsun önleyebilmek adına, gruplarda geçerli olacak yeni bir özellik yayınlayacak. Yeni özellik sayesinde gruplarda belli konularda uzman kişilere, uzmanlığını gösteren rozetler verilebilecek.

Facebook’un yeni yayınlayacağı özellikle yanlış bilgi yayılmasını önleme yolunda bir adım daha atıyor. Facebook grup üyeleri, bu özellik sayesinde bir konuyla alakalı uzman kişiyle iletişime geçebilecek; zira grubun yöneticileri artık üyeleri herhangi bir konu hakkında, üyeye verilecek bir rozetle uzman olarak atayabilecek.

Facebook gruplarındaki rozetlerin yöneticileri ve moderatörleri normal üyelerden ayırdığını ve bu ayrıcalıklı üyelerin örneğin üyeleri gruptan atmak gibi yetkileri olabildiğini halihazırda biliyoruz. Yöneticiler artık ilgili bir konu hakkında profesyonel kişilere özel uzmanlık rozetleri aracılığıyla unvanlar verebilecek. Platform, yöneticileri gruba hâlihazırda dahil olmayan ama konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişileri arama yetkisi de veriyor.

Grup üyeleri bilgileri güvenilir kaynaklardan alacak:

facebook grup uzmanı

Grup yöneticileri, bu özellik kullanıma girdikten sonra üyeleri uzman olarak seçebilecek ve uzmanlar yeni rolü aldıktan sonra belli bir uzman rozetine sahip olacak. Bu durum, kulanıcıların önemli bilgileri edinmesini çok daha kolay hâle getirecek ve kullanıcılar, arama yapmak yerine uzmanların yorumlarını rahatça okuyabilecek.

Facebook, özellik hakkındaki açıklamasında bu uzmanlık rozetinin kişiye herhangi bir özel yetki vermeyeceğini, zira unvan vermedeki amacın uzmanların ilgili gönderiyle ilgili görüşlerini paylaşmak olduğunu ifade etti. Yeni özellik sayesinde grup gönderilerinde adeta canlı bir soru cevap oturumu düzenlenebilecek.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/through-new-feature-of-facebook-group.html#
14
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
0
0