Facebook, İçerik Üreticilerine 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacağını Açıkladı

12
5
3
0
0
Facebook, hem Instagram'daki hem de Facebook'taki içerik üreticilerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırım, farklı konseptler ile belirli seviyelere ulaşan içerik üreticilerine dağıtılacak. Ayrıca içerik üreticilerine başlangıç finansmanı da sağlanacak.

Facebook, platformlarındaki içerik üreticilerine destek olmak üzere 1 milyar dolarlık dev bir yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırım ile içerik üreticileri, ürettikleri özgün ve başarılı içerikler karşılığında Facebook'tan belli miktarlarda ödemeler alabilecek.

Farklı konseptlerle sunulacak olan ödemeler, 'bonus programları' adı altında belli kriterlerin sağlanması durumunda verilecek. Şu an için herkesin kullanımına açılmış durumda olmayan bonus programları, Facebook'tan gelen açıklamaya göre zaman içinde kapsamını genişletecek.

Facebook ve Instagram için farklı bonus programları mevcut:

Facebook Stars Challenge

Malum, Facebook özellikle 'içerik üretimi' noktasında çok da gündemde olan bir platform değil, yalnızca oyun yayınları noktasında aktif durumda desek yanlış olmaz.. Ancak Facebook'un yeni bonus programları ile birlikte bir hareketlenme yaşanması muhtemel. Şu an için yalnızca davetiye alan içerik üreticileri için geçerli olan bonus programlarından ilki In-Stream bonus. In-Stream bonus ile Facebook'taki yayıncılar yayın içi reklam özelliğini kullanmaları durumunda dört ay boyunca bonus ödemeler elde etmeye hak kazanacak.

Yine Facebook için bir başka bonus programı ise Stars Challenges. Bu bonus programı ile platformdaki yayıncılar belli hedeflere ulaştıkça ödeme alacaklar. Ödemeler aylık olarak gerçekleşecek ve üç ay boyunca devam edecek.

Instagram'da ise karşımıza çıkan ilk bonus programı IGTV için. IGTV Instagram'da Facebook'un hayal ettiği etkiyi yaratamamıştı ancak Facebook bu durumu değiştirmek istiyor gibi görünüyor. IGTV reklam özelliğini aktif eden içerik üreticileri için geçerli olacak bonus programında içerik üreticileri videolarında yer alan reklamlardan gelir elde edebilecekler. Ayrıca, bir seferliğe mahsus olmak üzere reklam özelliği ilk aktif edildiğinde de bir ödeme gerçekleştirilecek. Özellik şu an için yalnızca ABD'de kullanılabilir durumda.

fa

Canlı yayın ve Reels için de bonuslar mevcut. Canlı yayında bazı hedeflere ulaşan içerik üreticileri rozetler elde edecek ve bonuslar kazanacak. Reels için de özgün ve yaratıcı içerikler üreterek belli aşamaları geçen içerik üreticileri bonus kazanma şansı elde edecek. Reels Summer bonus programı adı altında verilecek olan bu bonuslar, reels videolarının performanslarına göre şekillenecek.

Kaynak : https://about.fb.com/news/2021/07/investing-1-billion-dollars-in-creators/
12
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
0
0