Facebook ve Instagram, Alkol ve Tütün ile İlgili İçeriklere Yaş Sınırı Getiriyor

12
4
3
0
0
Facebook ve Instagram, uygulamaya koyacağı yeni bir kuralla birlikte elektronik sigara, alkol ve sigaranın tanıtımlarını ve satışlarını sınırlandıracak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Facebook sözcüsü, uygulamaya konulan bu yeni politikanın büyük bir titizlikle takip edileceğini açıkladı.

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması, platformları adeta bir reklam merkezi haline getirmiş durumda. Şu an pek çok ürünün reklamı Instagram ve Facebook gibi kanallar üzerinden yapılabiliyor. Hatta bu durum "Dijital Reklamcılık" isminde bir sektöründe başlamasına neden oldu.

Reklamlar, her alanda yapılabiliyordu ve Facebook, bu konuda önemli bir adımı bugüne kadar atmamıştı. Bu nedenle her yaştan kullanıcı, Facebook'ta yayımlanan tüm reklamları ve ürünleri görebiliyorlar. Ancak şimdi, bu durum değişeceğe benziyor. Facebook ve Instagram'ın yeni politikaları gereğince alkol, sigara ve elektronik sigara gibi ürünler, sadece 18 yaşını doldurmuş kullanıcılara gösterilebilecek.

facebook instagram

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Facebook sözcüsü, yeni politikanın çarşamba günü uygulanmaya başlayacağını ve bu kapsamda, ürün tanıtımı ve satışı yapan tüm sayfa ve grupların, yeni kurallara uymak zorunda olduğunu söyledi. Platform şimdi, grup ve sayfa yöneticilerine ulaşarak konu hakkında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook sözcüsüne göre yeni kurallara uyulup uyulmayacağı büyük bir titizlikle takip edilecek. Bu bağlamda hem kullanıcılardan gelen raporlar, hem de şirketin bu konuyla ilgili görevlileri çalışmalarını yürütecekler ve kurallar ihlal edildiği takdirde gerekli cezai işlemler uygulanacak.

Facebook'un böyle bir karar almasının altında elbette bazı nedenler yapıyor. Geçtiğimiz yapılan bir araştırmaya göre ABD'de elektronik sigara kullanımı, ülkenin önde gelen elektronik sigara üreticilerinin reklamları ve satışları nedeniyle patlama yaptı. Hatta öyle ki ABD'deki lise öğrencilerinin elektronik sigara kullanımları, önceki yıllara göre yüzde 80 oranında artış göstermiş durumda. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/07/24/health/facebook-instagram-alcohol-tobacco-bn/index.html
12
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
0
0