SON DAKİKA: Fenerbahçe’nin Resmi YouTube Hesabı Çalındı (Fenerbahçe'den Resmi Açıklama Geldi)

83
18
3
3
2
Fenerbahçe’nin resmi YouTube kanalı çalındı, ismi değiştirildi ve kanaldaki bütün videolar kaldırıldı. Kulüp her ne kadar kanalı kurtarmayı başarsa da videolar geri getirilemedi.

Fenerbahçe son zamanlarda sosyal medya hesaplarının kapanmasıyla gündeme geliyordu. Daha önce İstanbul ekibinin Instagram hesabı iki kere kapatılmıştı. Görünüşe göre Fenerbahçe’nin siber zorbalarla olan mücadelesi devam ediyor.

Bugün gerçekleşen olay da hakikaten pek manidar. Fenerbahçe’nin resmi YouTube kanalı, Andrew Tate isimli bir şahıs tarafından çalındı ve kanaldaki tüm içerikler silindi. Çalan kişi hesabın profil fotoğrafını ve ismini de değiştirdi.

Fenerbahçe hesabı geri aldı, ancak videoların hepsi gitti

Dediğimiz gibi Fenerbahçe, daha önce Instagram’da iki kere sorun yaşamıştı. Şimdi ise kulübün resmi 2,3 milyon aboneli YouTube kanalı çalındı. Kanal belirli bir süre yukarıdaki görselde gördüğünüz isim ve kullanıcı adı ile kaldı.

Ancak şu an kontrol ettiğimizde Fenerbahçe’nin YouTube hesabını geri aldığını görüyoruz. Ne yazık ki silinen videolar geri getirilemediğinden dolayı kanaldaki yüzlerce video da buhar olmuş oldu. Belki Fenerbahçe bir şekilde YouTube ile iletişime geçip bu durumu tersine çevirebilir.

Fenerbahçe’nin YouTube hesabının çalınması Twitter ve Ekşi Sözlük platformlarında da gündem oldu. Biz aşağıda Fenerbahçe’nin hesabının çalınmasına Twitter’dan gelen tepkileri koyalım, siz de onlara baktıktan sonra düşüncelerinizi bizle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Fenerbahçe'den resmi açıklama geldi

YouTube kanalı bir süreliğine kapalı kalan Fenerbahçe Spor Kulübü'nden konuyla ilgili gelen resmi açıklamada 

"Fenerbahçe YouTube resmî hesabımız bu akşam saat 20:52’de 12 dakika süre ile erişime engellenmiştir. 

YouTube Global ve YouTube Türkiye ekipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda;
Dünya genelinde benzer birkaç büyük hesapta daha aynı problemin yaşadığı öğrenilmiş; hesabımız kontrolümüz altına alınmıştır. 

Sorunun kaynağı ile ilgili detaylı araştırma YouTube ekipleri tarafından Kulübümüz ile koordineli olarak devam ettirilmektedir. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız."
sözlerine yer verilerek kanalın yeniden erişime açıldığı duyuruldu

83
18
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
83
18
3
3
2