FIFA 20’yi Özel Bir Oyun Haline Getiren 4 Önemli Özellik

40
7
3
2
0
Her yıl yenisi çıkan ve son zamanlarda üzerine bir şey konmadığı için eleştirilen FIFA serisinin yeni oyunu FIFA 20 nihayet önemli değişikliklerle birlikte geliyor. FIFA 20’nin daha çıkmadan konuşulmasını sağlayan en büyük yeniliği ise sokak futbolu modu olan Volta.

FIFA, yıllardır futbol hayranlarının büyük zevk aldığı bir futbol oyunu. Her yıl yeni bir versiyonu çıkan FIFA serisinin her seride üzerine neler koyduğu, oyuncular tarafından oldukça tartışılıyor ve bu az sayıdaki değişiklik için oyuncular, her yıl hiç azımsanmayacak miktarlar ödüyorlar. Fakat bu yıl FIFA 20’nin bazı gerçek değişikliklerle geldiği anlaşılıyor.

Görsel değişikliklerin ve küçük dokunuşların ötesinde FIFA 20’nin hangi büyük değişikliklerle geleceğine bakıyoruz. Sokak futbolunun geri dönüşü ve kariyer modunun iyileştirilmesi gibi değişiklikler, sonunda paranızın karşılığını alacağınız anlamına gelebilir. FIFA 20’deki önemli değişikliklere gelin hep beraber bakalım.

1. Sokak futbolu geri dönüyor:

2005’te FIFA Street, EA’in çıkardığı bağımsız bir oyundu. Bu yüzden FIFA’nın oyuna entegre bir şekilde Volta adında yeni bir sokak futbolu modunu duyurması bizleri şaşırtmıştı. Volta modu, FIFA’nın önceki üç serisinde yer alan “Yolculuk” modunun yerini alacak gibi duruyor. Volta moduyla birlikte kendi oyuncu karakterimizi oluşturup dünyayı dolaşacak ve sokaklarda rakiplerinizi yenmek için uğraşacaksınız. Volta modunun grafikleri de o kadar gerçekçi duruyor ki gerçekten sokak atmosferini hissedeceğiz gibi görünüyor.

2. Oyunun hızında belirgin bir düşüş olacak:

Hız ve saldırganlık, bir futbol oyununda önemli bir özellik olsa da EA, oyunun hızını yavaşlatma konusunda ilginç bir karar verdi. Futbolcular, artık absürt derecelere varan şekilde hızlanamayacaklar ve yeteneklerini kullanmak için topu daha fazla kullanmak zorunda kalacaklar. Bu, aslında ilk bakışta olumsuz bir değişim gibi görünse de oyuna aşina olan oyuncular için iyi bir haber.

Leroy Sane, Ronaldo veya Salah gibi oyuncuları yönlendirirken onların hızlarını kullanmak için sık sık kanatlara top atıyoruz ve diğer oyunculardan çok kolay bir şekilde sıyrılabiliyoruz. Oyunun hızını yavaşlatmak, bu açıdan oyuncuların hızlarının yanı sıra yetenekleriyle de adam geçmelerini hedefliyor.

3. Kariyer modunda değişiklikler yapıldı:

FIFA’yı offline olarak oynayanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Kariyer modunda bir takım çalıştırıp o takımı sürekli şampiyonluğa oynatmayı amaçlıyorsanız bu yeni yenilikler sizi mutlu edebilir. Yıllar boyunca çok bir değişiklik olmayan kariyer modunda, her yeni sürümde sadece görsel olarak bazı değişiklikler yapılıyordu. Bu sene çıkacak olan FIFA serisinde ise yapımcılar, “Yolculuk” modundan bir özelliği kariyer moduna getiriyorlar. Artık kariyer modunda maç önü ve maç sonrasında gerçekten muhabirlerle röportaj yapabileceksiniz. Ayrıca oyuncuların moralleri de sahadaki performansına etki edecek.

Oyuncu potansiyelleri konusunda da değişikliğe giden EA, artık gelecek vadeden oyuncuların antrenman yaptırılarak seviyelerinin arttırılmasına bir ayar çekecek. FIFA 20’de gelecekte dünya yıldızı olma potansiyeline sahip oyuncularınızı maçlarda oynatmazsanız yetenekleri bir bir körelecek ve potansiyellerini kaybetme riski yaşayacaklar. Genç oyuncu parlatmayı sevenler için bu güzel bir haber.

4. Arkadaşlarınızla oynadığınız FUT maçları artık özelliklerinizi etkilemeyecek:

Arkadaşlarınızla eğlenmek için keyfine oynadığınız FUT maçları, oyuncuların özellikleri üzerinde etkiye sahipti. Yeni FIFA oyununda ise bu etki ortadan kalkıyor ve bu sayede arkadaşlarınızla rahat rahat FUT maçları yapabiliyorsunuz. FUT moduna yeni gelen büyük ödüller ise oyunu biraz daha keyiflendirebilir.

Bu büyük ödülleri almak için ise oyun bizden ilginç isteklerde bulunabilir. Ödülü almak için bir maçta sadece kafa ile gol atmamız veya sadece volelerin gol sayılması gibi yeni istekler, maçı daha da keyifli hâle getirebilir.

FIFA 20 resmi fragmanı:

Bu değişiklikler hakkında neler düşünüyorsunuz? FIFA 20'yi satın alacak mısınız? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/fifa-20-potentially-a-worthwhile-upgrade-18587611/
40
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
40
7
3
2
0