4 Kez Dünya Şampiyonu Olan Efsane Formula 1 Pilotu Sebastian Vettel, Emekliye Ayrılacağını Açıkladı [Video]

33
2
0
0
0
Formula 1'in efsaneleşen pilotlarından Sebastian Vettel, emekliye ayrılacağını açıkladı. Vettel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygusal bir videoya yer verdi.

Formula 1 dünyasına adını altın harflerle kazıyan pilotlardan birisi olan Sebastian Vettel, bugün tüm Formula 1 dünyasını yıkan bir haber paylaştı. Uzun zamandır hakkında emeklilik dedikoduları paylaşılan Vettel, geçtiğimiz gece ilk kez bir Instagram hesabı oluşturdu ve bugün bu Instagram hesabından bir duyuruya yer verdi.

Alman pilot, Formula 1 kariyerini bu sezonla birlikte sonlandıracağını açıkladı. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek Macaristan Grand Prix öncesinde paylaştığı duyurusunda Vettel, son yıllarda çevresel ve sosyal sorunlara yönelik duyduğu hassasiyeti tekrar dile getirdi. Vettel’in paylaşımı ve açıklamaları şu şekildeydi:

Sebastian Vettel'in veda mesajı:

()

“2022 sezonu sonunda Formula 1’den emekli olacağımı duyuruyorum. Muhtemelen şimdi teşekkür etmek için uzun bir kişi listesine başlamalıyım fakat emeklilik kararımın ardındaki nedenleri açıklamamın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu spora aşığım. Hatırlayabildiğim kadar hayatımın merkezindeydi. Ancak pistte hayat olduğu gibi, pist dışında da hayatım var. Yarış pilotu olmak hiçbir zaman benim tek kimliğim değildi. Ne yaptığımızdan daha çok kim olduğumuz ve diğerlerine nasıl davrandığımız kimliğine inanıyorum. Ben kimim?

Ben Sebastian, üç çocuk babası ve muhteşem bir kadının kocası. Meraklıyım, tutkulu ve yetenekli insanlardan kolayca etkileniyorum. Kusursuzluğa takıntılıyım. Hoşgörülüyüm ve hepimizin nasıl gözüktüğümüzden, nereden geldiğimizden ve kimi sevdiğimizden bağımsız olarak yaşamak için aynı haklara sahip olduğunu düşünüyorum. Dışarıda olmayı seviyorum, doğayı ve mucizelerini seviyorum. İnatçıyım ve sabırsızım. Gerçekten sinir bozucu olabilirim. İnsanları güldürmeyi severim. Çikolatayı ve taze ekmek kokusunu severim. En sevdiğim renk mavi. Değişikliğe, ilerlemeye ve en ufak şeyin değişikliğe yol açacağına inanıyorum. Optimistim ve insanların iyi olduğuna inanıyorum.

sebastian vettel

Yarışın yanında bir aile büyüttüm ve onlarla olmayı seviyorum. Formula 1 dışında farklı ilgi alanları da oluşturdum. Formula 1 ve yarışa olan tutkum onlarla geçirebileceğim zamanımın çoğunu alıyor ve enerjimin büyük bir kısmını harcıyor. Tutkuma bağlanmam ve bunu doğru olarak düşünmem artık iyi bir baba ve koca olma isteğimle uyuşmuyor. Araçla ve takımla bir olmak, kusursuzluğun peşinden koşmak için gereken enerji, odaklanma ve kendini adama gerektiriyor.

Hedeflerim yarış kazanmaktan ve şampiyonluk için savaşmaktan çocuklarımın büyümesini görmeye, değerlerimi aktarmaya, düştüklerinde kalkmalarına yardımcı olmaya, bana ihtiyaçları olduklarında onları dinlemeye, veda etmek zorunda olmamaya ve en önemlisi, onlardan öğrenmeye ve bana ilham vermelerine izin vermeye kaydı. Çocuklar geleceğimizdir. Dahası, hayat ve kendim hakkında keşfetmek ve öğrenmek için daha çok şeyin olduğunu düşünüyorum.

sebastian vettel

Gelecek demişken, oldukça önemli zamanlardan geçiyoruz ve önümüzdeki yılları nasıl şekillendirdiğimiz hayatımızı belirleyecek. Tutkum, beğenmemeyi öğrendiğim bazı noktalara sahip. Bunlar gelecekte çözülebilir ancak bu değişikliği kabul etme isteği çok daha fazla güçlü olmalı ve bugün bir aksiyona yol açmalı. Konuşmak yeterli değil ve beklemeyi göze alamayız. Alternatif yok. Yarış sürüyor.

En iyi yarışım mı? Hâlâ gelecek. İleri gitmeye ve devam etmeye inanıyorum. Zaman tek yönlü bir sokak ve zamanla gitmek istiyorum. Geriye bakmak izi sadece yavaşlatacak.  Bilinmeyen pistlerde yarışmayı dört gözle bekliyorum ve yeni zorluklarla karşılaşacağım. Pistte bıraktığım izler zaman ve yağmur onları yok edene dek kalacak. Yenileri eklenecek. Yarın, bugünü şekillendirenlere aittir. Bir sonraki viraj, yeni nesil halihazırda bu viraja girdiğinden emin ellerde. Hâlâ kazanılacak bir yarış olduğuna inanıyorum. Elveda ve pisti sizinle paylaşmama izin verdiğiniz için teşekkürler. Her bir anından zevk aldım.”

Sebastian Vettel, bugüne kadar dört kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olmayı başarmıştı. Vettel, Formula 1 dünyasında da en fazla sevilen isimlerden biriydi. Dürüst ve kendine has samimi kişiliğiyle de pek çok kişi için örnek bir pilot idi.

Vettel’in isminin Türk halkının aklına kazınan Okay Karacan'ın seslendirdiği o anları yeniden hatırlayalım:

33
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
2
0
0
0