Oyun Sektörünün Oscar’ı The Game Awards 2022, Bu Gece Başlıyor: İşte Etkinlikle Görebileceğimiz Muhtemel Sürprizler

10
0
0
0
0
Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinin verildiği The Game Awards etkinliği bu gece türkiye saatiyle 03:00'da düzenlenecek. Biz de bu gece etkinlikle görebileceğiniz muhtemel sürprizleri sizler için derledik.

Her yıl düzenlenen ve "Oyun dünyasının Oscar Ödülleri" olarak bilinen The Game Awards, bu yıl da yine yılın en iyi oyunlarını seçmek için düzenleniyor. Geçtiğimiz ay açıklanan adayların arasında Elden Ring, God of War Ragnarök ve A Plague Tale: Requiem gibi kaliteli yapımların olduğunu sizlere aktarmıştık.

Peki bu yılki The Game Awards’dan neler bekliyoruz? Gelin hep birlikte bu yılın muhtemel sürprizlerine yakından bakalım.

Kojima’nın yeni oyunu duyurulabilir

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Hideo Kojimai, Death Stranding oyununun devamının gelebileceğini belirtmişti. Hatta oyunun ana karakteri Sam Porter Bridges’i seslendiren ve canlandıran Norman Reedus da bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yapmıştı. Kojima genellikle oyunlarını bu tarz büyük ekinlikle tanıtmayı sevdiği için kendisinden bu gece büyük bir duyuru bekleyebiliriz.

Yeni Star Wars oyununu ilk kez göreceğiz

Geçtiğimiz günler önce çıkış tarihi daha sonrada sistem gereksinimleri yanlışlıkla sızdırılan Star Wars Jedi: Survivor, Star Wars hayranlarının merakla beklediği tek yapım olmuştu. Oyunun hikayesi hakkındaki ufak tefek bilgiler dışında hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bu yapımın bu akşam oynanışı ve fiyatı gibi bazı bilgileri göreceğiz. Keza The Game Awards’ın sunucusu Geoff Keighley de bu iddiaları Twitter hesabından doğruladı.

Baldurs Gate 3 hakkında heyecan verici gelişmeler yaşanabilir

Rol yapma oyunu denildiğinde akla ilk gelen oyunlardan birisi olan Baldur’s Gate serisinin yeni oyunu Baldur’s Gate 3, erken erişim süreci boyunca görsel açıdan çokça eleştirilmişti. Hatta oyunun geliştiricisi Larian Studios, yaptığı açıklama ile oyunu görsel olarak baştan aşağı değiştireceklerini açıklamıştı.

Yılın oyunu neredeyse belli oldu (gibi)

Bu yıl yılın oyunu kategorisinde A Plague Tale: Requiem, Elden Ring, God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West, Stray ve kimsenin anlayamadığı bir şekilde Xenoblade Chronicles 3 aday olarak gösterilmişti. Ancak ödülün sahibinin ya Elden Ring ya da God of War: Ragnarök olacağı neredeyse kesin gibi.

God of War Ragnarök her ne kadar yılın en güçlü adayı olarak gösterilse de bu yıl pek çok uzman Elden Ring’in ipi göğüsleyeceğini ve ödülü alacağını düşünüyor. Öte yandan listenin en çok tartışılan adayı ise şüphesiz ki Xenoblade Chronicles 3 oldu. JRPG türündeki oyun Asya’da devasa satış rakamlarına ulaşsa da Avrupa ve ABD’de neredeyse doğru düzgün satmadı bile. Bu nedenle de pek çok oyuncu XC3’ün adaylar listesine “torpille” girdiğini düşünüyor.

PlayStation’un gerçek efsanelerinden Crash Bandicoot geri dönüyor

PlayStation 1’den beri hemen hemen her konsol jenerasyonunda bulunan ve herkesin bir dönem çocukluğunun favori oyunu olan Crash Bandicoot serisi, 2020 yılındaki Crash Bandicoot 4 ile çokça eleştirilmişti. Oyunun eski yapısının bozulduğunu iddia eden oyuncular, yapımcılara “Ya istediğimiz Crash Bandicoot’u yapın ya da hiç yapmayın” demişti.

Dün ise Crash Bandicoot’un Twitter hesabından “Eee… Yarın herkes ne yapıyor?” diye sorması ve The Game Awards’un sunucusu Geoff Keighley’nin bu tweete “The Game Awards’ı sunacağım. Peki ya sen?” demesinin üzerine serinin yeni oyununun tanıtılacağı neredeyse kesinleşmiş oldu.

Tabii ki The Game Awards’da ödüller dışında göreceğimiz sürprizler bunlarla sınırlı olmayacak gibi. Ayrıca kesinleşen bilgilere göre The Last of US’ın dizisinden yeni bir fragman, Tekken 8’in oynanış videosu, Final Fantasy 16 duyurusu ve Among Us’ın VR sürümü hakkında bazı bilgileri de göreceğiz.

8 Aralık Perşembe’yi 9 Aralık Cuma’ya bağlayan gece 03:10’da başlayacak etkinliği Twitch, YouTube, Steam ve hatta Twitter’dan bile izleyebilirsiniz.

10
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
0
0
0
0