Ghost of Tsushima, Metacritic'te En Yüksek Kullanıcı Puanına Sahip PS4 Oyunu Oldu

32
10
3
3
2
17 Temmuz'da yayınlanan savaş oyunu Ghost of Tsushima, bir hafta gibi kısa bir sürede Metacritic'te en yüksek kullanıcı puanına sahip PS4 oyunu oldu. Toplamda 11.190 kullanıcı tarafından oylanan oyunun şu anda 10 üzerinden 9,3 kullanıcı puanı bulunuyor.

2020'nin en çok beklenen PlayStation 4 oyunlarından Ghost of Tsushima, nihayet geçtiğimiz hafta oyuncuların beğenisine sunulmuştu. Piyasadaki ilk üç gününde 2,4 milyon adet satarak Sony'nin en iyi çıkış yapan PS4 oyunu olmayı başaran yapım, birçok farklı oyun otoritesinden de tam not alarak başarısını kanıtladı. Öyle ki oyun, kullanıcılardan aldığı puanlarla şu anda Metacritic'in zirvesinde oturuyor.

Çıkışının üstünden bir hafta geçen savaş oyunu, Metacritic üzerinde kısa sürede 11.190 kullanıcı tarafından oylandı. Yapılan puanlama sonucu 10 üzerinden 9,3 puan alan Ghost of Tsushima, böylece Metacritic'te en yüksek kullanıcı puanına sahip PS4 oyunu olmayı başardı. Kullanıcı puanları sıralamasına baktığımızda Ghost of Tsushima'nın ardından 9,2 puanla The Witcher 3, yine 9,2 puanla The Last of Us Remastered ve 9,1 puanla God of War geliyor.

Ghost of Tsushima nasıl bir oyun?

Ghost of Tsushima

Geliştiriciliğini Sucker Punch’ın üstlendiği Ghost of Tsushima, Sony tarafından PlayStation cihazlar için yayınlanan aksiyon, macera tarzında bir oyun. 1200'lü yıllarda geçen bir senaryoya sahip olan oyunda, ülkesini ne pahasına olursa olsun kurtarmak isteyen klanının son üyesi samuray Jin Sakai'nin hikayesine eşlik ediyoruz. Oyunun Sony tarafından paylaşılan hikâyesi şu şekilde:

“13. yüzyılın sonlarında Moğol İmparatorluğu, Doğu'yu fethetmek için bütün ulusları yerle bir etmiştir. Acımasız ve kurnaz General Khotun Khan'ın liderliğindeki dev Moğol ordusunun Japonya anakarası ile arasındaki tek engel Tsushima Adası'dır.

Moğol saldırısının ilk dalgasında harabeye dönen adada, samuray savaşçısı Jin Sakai, klanının son sağ kalan üyelerinden biridir. İnsanları koruyup evini geri almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Yeni bir yol olan Ghost yolunu çizmek için onu savaşçı yapan gelenekleri bir kenara bırakıp Tsushima'yı özgür bırakmak için sıra dışı bir savaş başlatmalıdır.”

17 Temmuz 2020'de piyasaya sürülen Ghost of Tsushima, şu anda PlayStation Store'da satışa sunuluyor. Oyunun 499 TL'lik normal sürümünü satın almak için buradaki bağlantıyı, 569 TL'lik Ghost of Tsushima: Digital Deluxe sürümünü satın almak içinse buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paultassi/2020/07/25/ghost-of-tsushima-has-ps4s-highest-ever-user-score-on-metacritic/#7e75aeeb40be
32
10
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
32
10
3
3
2