Google, Android’den Tatlı İsimlerinin Neden Kaldırıldığını Açıkladı

66
11
9
6
5
Google'ın Android işletim sisteminde kullandığı tatlı isimlerinin neden kaldırıldığı, Google mühendisleri tarafından açıklandı. Google mühendisleri, bundan sonra piyasaya sürülecek Android sürümlerinde tatlı isminin olmayacağını ancak kod isimlerinin yer alacağını söyledi.

Teknoloji devi Google'ın akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılmak için geliştirdiği işletim sistemi Android'in yeni sürümü olan Android 10 için geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu işletim sisteminin adını resmi olarak açıklayan Google'ın, ilk kez bir Android işletim sisteminde tatlı ismine yer vermemiş, bundan sonra da tatlı isimlerinin Android işletim sisteminde olmayacağını açıklamıştı.

Google'ın Android Mühendisi Dave Burke ve Yazılım Mühendisi Dan Sadler, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden yayınlanan "All About Android" programına konuk oldular. Hem Android 10 hem de tatlı isimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Google yetkilileri, bu tatlı isimlerinin neden kaldırıldığını ve Android Q'daki "Q" harfinin ne anlama geldiğini açıkladılar.

Android 10

Google yetkililerinden yapılan açıklamalara göre tatlı isimlerinin kaldırılmasının altında yatan temel neden, Google'a yapılan geri bildirimler. Kullanıcıların geri bildirimlerini değerlendirdiklerini söyleyen mühendisler, tatlı isimlerinin çoğunlukla küresel olmadığına karar vermişler ve bu yüzden de Android isimlerinden tatlıları kaldırmış durumdalar.

Tatlı isimlerinin belirli dönemlerde popüler olduğunu söyleyen Burke, bir süre sonra popülaritesini yitiren tatlıların, insanlar için çok da öneminin kalmadığını düşündüklerini söyledi. Burke, eğer kendisine kalsaydı Android 10'un isminin "Queen Cake" (Kraliçe Kek) olacağını ancak bu durumun gerçekleşmediğini söyledi.

Burke'ün açıklamalarının en dikkat çeken yanıysa kod ve dahili isimlerle ilgiliydi. Burke'ün açıklamalarına göre Android 10'un dahili isminin "Quince Tart" (ayvalı turta) kodununsa "qt" olacağını açıkladı. Sadler'sa bundan sonra piyasaya sürülecek olan tüm Android sürümlerinde kod isminin olacağını açıkladı.

Şu sıralarda Google, Android 10'la ilgili çalışmalarını neredeyse tamamlamış durumda ve eylül ayı geldiğinde Android 10 ilk olarak, Pixel markalı telefonlarda kullanılmaya başlayacak. İlerleyen dönemlerdeyse diğer kullanıcılar, Android 10'u kullanmaya başlayacaklar. Ancak Android'in güncellenme süresi bölgesel olarak yapılacağından kullanıcıların tam olarak ne zaman Android 10'u kullanmaya başlayacakları belli değil. Android 10'un dağıtım süreci, Android ekosistemi göz önünde bulundurulduğunda biraz zaman alacakmış gibi görünüyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/android-q-queen-cake-quince-tart-android-10-dessert-name-revealed-2093103
66
11
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
66
11
9
6
5