Tatlı İsimleri Son Buldu: Google, Yeni Android Sürümünün Adını Açıkladı

107
65
43
26
14
Uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni Android işletim sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Google, yeni Android sürümünün isminin Android 10 olacağını açıkladı. Google, bu hamlesiyle uzun yıllar sonra Android'de kullandığı tatlı isimlerine son vermiş oldu.

Google, akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemi Android'in yeni bir sürümü için uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar Google, her yeni Android işletim sisteminde bir tatlının ismini kullanıyordu. Ancak alınan bir kararla Google, tatlı isimlerinden vazgeçmiş gibi görünüyor.

Google'ın daha önce kullanıma sunduğu Android sürümlerinde Oreo, Lollipop, Nougat, KitKat ve son olarak da Pie isimleri kullanılmıştı. Ancak şirketin son açıklamalarıyla birlikte Android'in son sürümünün ismi belli oldu ve herhangi bir tatlının ismi bu kez kullanılmıyor.

android 10

Google'ın açıklamalarına göre bugüne kadar Android Q olarak dillendirdiğimiz yeni işletim sisteminin resmi adı "Android 10" olacak ve herhangi bir tatlı ismi içermeyecek. İlerleyen dönemlerdeyse "Android 11", "Android 12" gibi isimler kullanılmaya devam edecek.

Teknoloji devi, hazırladığı bir videoyla Android ekosisteminin yeni logosunu da duyurdu. Şirketin Global Marka Direktörü Aude Gandon'a göre Android'in yeni logosu daha modern bir yapıya sahip. İşte Google'ın Android için hazırladığı yeni logo;

Google, Android 10'da bulunan "Q" harfinin ne anlama geldiğiniyse açıklamadı. Geçtiğimiz dönemlerde de Google, benzer bir tavır sergilemişti ve Andorid 10'dan sonraki Android sürümünde bulunan "R" harfinin de ne anlama geldiği bilinmiyor. Ancak bilinen bir şey varsa o da; Android ekosisteminde bundan sonra tatlı isimlerine yer verilmeyecek.

Android 10 için çalışmalar sürdürülüyor. Beta sürecinin devam ettiği yeni işletim sistemi, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlanacak ve Android 10'u destekleyen akıllı telefonlara sahip olan kullanıcılar, bu yeni işletim sistemini deneyimlemeye başlayacaklar.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/22/20827231/android-10-q-google-name-officially-announced-new-logo-wordmark-desserts
107
65
43
26
14
Emoji İle Tepki Ver
107
65
43
26
14