Google, Birkaç Yıl Önce Tanıttığı Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Glass Enterprise Edition 2'nin Satışlarını Durdurdu

7
1
1
0
0
Google, 2019'da tanıttığı kurumsal müşterilere özel artırılmış gerçeklik gözlüğü Glass Enterprise Edition 2'nin satışlarını durdurduğunu duyurdu. İptalin nedeni açıklanmazken bu hamle, şirketin son on yılda ikinci kez bir akıllı gözlüğüyle yola devam etmeme kararı oldu.

Diğer alanlarda olduğu gibi giyilebilir teknolojik ürünler konusunda hamleler yapan Google, 2019 yılında yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü Glass Enterprise Edition 2’yi tanıtmıştı. Kurumsal müşteriler için üretilen bu gözlük, birçok dikkat çeken özellikle gelmişti.

Ancak dün yapılan bir açıklama, yaklaşık dört yılın ardından Google’ın bu gözlüğün satışlarını durdurma kararı aldığını gösterdi. Glass Enterprise Edition 2 hakkındaki bu hamle, Google’ın son on yılda ikinci kez bir akıllı gözlüğüne devam etmeme kararı oldu.

Google, kararın neden alındığına dair herhangi bir açıklama yapmadı

Google, yaptığı duyuruda dün itibarıyla satışın sona erdiğini ifade etti. Ancak, 15 Eylül 2023 tarihine kadar gözlük için desteği sürdüreceğini de ekledi. Cihaz, 15 Eylül sonrasında çalışmaya devam edecek; ancak herhangi bir yazılım güncellemesi almayacak.

ABD’li teknoloji devi, gözlüğün satışına devam etmeme kararı hakkında herhangi bir neden sunmadı. Bir şirket sözcüsü ise kendisine yöneltilen soruya kararın sebebini belirtmeden, “Yıllardır birçok Google ürününe artırılmış gerçekliği yerleştiriyoruz ve yeni, yenilikçi artırılmış gerçeklik deneyimleri getirmenin yollarını aramaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Kararın nedeni açıklanmasa da Google’ın bu gözlükten isteneni bulamadığını söyleyebiliriz. 2019’da tanıtılan ve 999 dolara çıkış yapan Glass Enterprise Edition 2, her ne kadar artırılmış gerçekliğin yakında hayatımızın bir parçası olacağının sinyallerini verse de şirketin tüketici odaklı bir diğer gözlü Glass Explorer Edition kadar etki yaratmadı.

2015’te de bir akıllı gözlük başarısızlığı nedeniyle iptal edilmişti

Bunun, Google’ın ilk kez bir gözlüğünün satışını durdurma kararı olmadığını tekrar belirtelim. Şirket, 2013 yılında piyasaya sürdüğü 1500 dolarlık orijinal Google Glass’ı iki yıl sonra, 2015’te satıştan kaldırdı. Bu gözlük pahalı olduğu için eleştirildi ve ticari olarak isteneni veremedi. Şirket, bunun ardından ise tüketici pazarından uzaklaşarak kurumsal müşterilere yöneldi ve önce Google Enterprise Edition’ı, sonrasında ise bugün iptal edilen gözlüğü çıkardı.

Google Enterprise Edition 2 neler sunuyordu?

2019 yılında tanıtılan Google Enterprise Edition 2, Qualcomm’un Snapdragon XR1 çipinden güç alıyordu. İşletmeler ve daha birçok kurumsal müşteriye yönelik olan bu gözlük, insanların ellerini kullanmadan bilgilere ulaşmasını sağlıyordu. Örneğin bir doktor hastasının verilerine bu gözlükten ulaşabiliyor veya bir fabrika çalışanı üzerinde çalıştığı makine hakkında bilgi alabiliyordu.

Kaynak : https://www.cnet.com/tech/mobile/google-discontinues-google-glass-ar-headset-again/
7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0