Google, İndirimleri Sizin Yerinize Takip Edecek! İşte Chrome'un Paranızı Cebinizde Tutacak Yeni Özelliği

12
3
0
0
0
Google, Chrome için yeni bir güncelleme yayınladı ve tarayıcıya yepyeni özellikler kazandırdı. Üstelik yeni özelliklerden biri, doğrudan kredi kartı faturanızı etkileyecek kadar önemli. İşte Google Chrome'un yeni özellikleri...

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Chrome, güncellendi. Yayınlanan güncelleme ile birlikte tarayıcı, hem internet kullanım alışkanlığınızı değiştirebilecek hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlayacak iki yeni özellik kullanıma sundu.

Chrome'un yeni özelliklerinden ilki, internette dolaşırken çok fazla yeni sekme açıp Google araması yapan kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. İkinci özellik ise satın alacağı ürünlerin fiyatını internetten takip edenlerin tek tek indirim kovalamasının önüne geçiyor. İşte Chrome'un yeni özellikleri hakkında paylaşılan detaylar...

Google arama, bir Chrome eklentisine dönüşüyor

Google Chrome

Chrome kullanıcıları artık 'www' ile başlayan web adreslerinin yer aldığı adres çubuğunun sonunda 'yan panelde arama aç' benzeri bir ifade ile bir buton görecekler. Bu butona tıkladığınızda ekranın sağ tarafında küçük bir bölüm açılacak ve bu bölümde istediğiniz bir Google araması yapabileceksiniz.

Peki bu özellik ne işe yarayacak? İnternette dolaşırken karşımıza bilmediğimiz ya da merak ettiğimiz bir şey geldiğinde yapabileceğimiz iki şey bulunuyor; ya yeni bir sekme açıp orada Google araması yapacağız ya da mevcut sekme içinde arama yaparak bulunduğumuz sayfadan ayrılacağız. Yeni özellik ile birlikte yeni bir sekme açmadan ya da açık bulunan sayfadan ayrılmadan Google araması gerçekleştirebileceğiz. 

Örneğin; Webtekno'da bir içerik okurken karşınıza anlamını bilmediğiz bir terim geldiğinde içerikten ayrılmadan yan ekranda arama yapıp, terimin anlamını öğrendikten sonra içeriği okumaya devam edebilirsiniz.

Chrome, takip ettiğiniz ürünlerin fiyatı düştüğünde uyaracak!

internet tarayıcısı

Chrome'un son sürümü ile birlikte karşımıza gelen bir başka özellik ise Fiyat Takibi oldu. Bu özellik ile birlikte satın almayı düşündüğünüz ya da yalnızca fiyatını merak ettiğiniz ürünleri takibe alabilir, söz konusu ürünün fiyatı değiştiğinde Chrome'un size bildirim göstermesini ya da Google'ın size e-posta ile bilgi vermesini sağlayabilirsiniz. 

Not: Söz konusu özelliği test etmek istediğimizde erişim sağlayamadık. Ancak güncellemenin yayın aşaması zaman aldığından kullanabilmek için biraz daha beklememiz gerekiyor olabilir.

Parola senkronizasyonu için QR kod desteği geldi

Google senkronizasyon

Kullanıcılar, Google Chrome'da kaydettikleri parolalara artık daha rahat ulaşabilecekler. Google Chrome'un Android veya iOS sürümü üzerinden okutulacak QR kod ile senkronizasyon işlemi oldukça basit bir şekilde tamamlanacak. 

Sekmelere sabitleme özelliği geldi

Chrome

Bundan sonra Google Chrome'da açtığınız sekmeleri sabitleyebileceksiniz. Bunu yapmak için sekmeye sağ tıklamanız ve "Sabitle" seçeneğini aktif etmeniz yeterli.

Kaynak : https://www.google.com/intl/en_US/chrome/whats-new/m108/
12
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
0
0
0