Google Duo, Google Meet'e Katılarak Kapatılacak İddiası

17
7
4
4
1
Google’ın şu anda iki farklı video sohbet servisi, Duo ve Meet kullanıcılara hizmet veriyor. İki hizmetin gittikçe daha çok benzemesinden dolayı Google, Duo hizmetini sonlandırabilir.

Google şu anda iki farklı video görüntülü görüşme hizmeti sunuyor. Bu hizmetlerin isimleri ise Duo ve Meet olarak biliniyor. Uygulamalardan ilki iki kişinin görüştüğü, artık kullanılmayan Allo mesajlaşma hizmetinin tamamlayıcısıydı. Meet ise daha ziyade video konferans için kullanılıyor.

Zaman içerisinde kullanıcılar açısından bu iki uygulama arasındaki farklar hem deneyim anlamında hem de özellikler anlamında oldukça azaldı. Bu durum da iki farklı uygulamayı aynı anda kullanmayı anlamsız hale getirdi. Google bu nedenle Duo’yu sonlandırabilir.

Google Meet, Duo’yu yutacak

google meet

9to5Google’ın firmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Google Duo, en nihayetinde Google Meet ile değiştirilecek. Şu anda da koronavirüs pandemisi nedeniyle Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet gibi platformlar son dönemin parlayan yıldızları olmuştu. Bu değişim Duo’nun da sonunu hızlandırıyor. 

Yapılacak olan değişim sayesinde Google, birbirine çok benzer iki farklı ürünü pazarlayarak kullanıcıların kafasının karışmasına neden olduğu dönemi de geride bırakmış olacak. Her ne kadar Duo tüketicilere yönelik olsa da Gmail’de devasa bir Meet butonu bulunduğu biliniyor.

Geçişin detayları bilinmiyor

google duo

Geçişin ne şekilde gerçekleştirileceğine ya da nasıl başlayacağına dair henüz resmiyet kazanmış bir takvim ya da açıklama bulunmuyor. Gelen haberlere göre ilk önce Duo’nun bazı anahtar özelliklerinin Google Meet’e portlanması gerekiyor. Ardından Duo kapatılacak. 

Yapılacak olan çalışmalar sonucunda Google Meet’e eklenmesi beklenenler arasında uçtan uca şifreleme, telefon numarası entegrasyonu ve 3 boyutlu efektler yer alıyor. Öte yandan Google Duo’nun Meet’e kıyasla çok daha başarılı bulunduğunu da göz önüne almak gerekiyor.

Eğitimin uzaktan yapılmaya devam edilmesi konuşulan bugünlerde teknoloji firmaları da olası sokağa çıkma yasağı ve karantina gibi kararları da göz önüne alarak video konferans uygulamalarına odaklanıyor. Bakalım bu değişiklik Google’ın istediği sonucu verecek mi?

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/08/15/google-duo-may-eventually-be-phased-out-in-favor-of-google-meet/
17
7
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
4
4
1