WhatsApp Toplulukları'na İki Yeni Özellik Geldi: Artık Buluşmalardan Kaçamayacaksınız

WhatsApp, Topluluklar özelliğine birkaç yenilik ekledi. Artık Duyuru Grupları'nda yanıt vermek ve gruplarda etkinlik planlaması yapmak mümkün olacak.

Dünyanın en popüler çevrim içi anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcın deneyimini iyileştirmek için sürekli olarak yeni özellikleri platforma getiriyor. Meta bünyesinde faaliyet gösteren platform, şimdi de uygulamaya birkaç yenilik daha ekledi. 

Whatsapp'ın bugün tanıttığı yenilikler, birden fazla grubu aynı yer altında toplamanızı sağlayan "Topluluk" özelliğiyle alakalı. Oldukça kullanışlı olacaklarını da söylemek mümkün.

Yanıt verme ve etkinlik düzenleme özelliği geldi

Özelliklerden ilki "Etkinlikler". Bu araç sayesinde kullanıcılar, bir toplantı, doğum günü veya daha farklı etkinlikleri planlayıp topluluklarına ekleyebilecek. Planlanan etkinlikler, grupların en üstüne sabitlenecek ve herkes tarafından görülebilir olacak. Bu şekilde hiç kimsenin gözünden kaçmayacak ve düzenli planlama yapmanıza olanak tanıyacak. Etkinlik düzenleme özelliği şimdilik sadece Topluluklar'a bağlı gruplara geldi. WhatsApp, yakında tüm gruplara ekleneceğini belirtiyor.

Diğer özellik ie yazışma formatında yanıtlar. Bu özellik, "Duyuru Grupları"na ekleniyor. Kullanıcılar, sadece yöneticinin paylaşım yapabildiği bu gruplarda mesajlara yanıt verebiliyor. Ayrıca yanıtların gruplandırılması ve küçültülmesi sayesinde başkalarının söylediği şeyleri bağlam içinde görebiliyorsunuz. Böylece kullanıcılar bildirime de boğulmuyor.

Birkaç hafta önce ise Geçiş Anahtarları eklenmişti

Şirket ayrıca yakın zamanda iOS cihazlar için Passkeys (Geçiş Anahtarları) özelliğinin yayımlandığını duyurmuştu. Artık iPhone kullanıcıları da WhatsApp'a giriş yaparken doğrulama koduyla uğraşmak zorunda kalmayacaklardı. Bunun yerine FaceID veya TouchID yeterli olacakrı.

WhatsApp'ın yeni özelliği, uygulamaya yeniden giriş yapmak istediğinizde karşınıza çıkıyor. Kullandığınız iPhone'un modeline göre FaceID, TouchID veya ekran kilidi şifresi, Passkeys olarak ayarlanabilecek. Böylelikle WhatsApp'ta yeniden oturum açmaya çalıştığınızda SMS veya arama ile gelen doğrulama koduna ihtiyacınız kalmayacak.

WhatsApp'ın Geçiş Anahtarları özelliği nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Ayarlar kısmına girin.
  • Adım #2: Hesap bölümüne girin.
  • Adım #3: "Passkeys" bölümünü aktifleştirin.