Hindistan'da 11 Kişi, Selfie Çekerken Düşen Yıldırım Nedeniyle Hayatını Kaybetti

47
29
6
4
1
Hindistan'ın Jaipur kentinde bulunan Amber Kalesi'nin gözetleme kulesinde yağan yağmuru izleyen insanların üzerine yıldırım düştü. 27 kişinin bulunduğu gözetleme kulesindeki 11 kişi, yaşanan olay nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor bir dönemin içinden geçen Hindistan, şimdi de ülkenin ünlü iklim olaylarından biri olan muson yağmurlarının etkisine girmiş durumda. Eylül ayına kadar sürmesi beklenen yağmurlar, ülkedeki yaşamı olumsuz yönde etkilerken, bazı hayatların kaybedilmesine de yol açıyor.

Hindistan yerel medyasının servis ettiği habere göre yağmurun güzelliğine kapılan bir grup insan, Amber Kalesi'nin gözetleme kulesine çıkarak selfie çekiyordu. Tam o anlarda kuleye düşen yıldırım, 11 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Yıldırım düştüğünde 27 kişinin kulede olduğunu açıklayan yetkililer, 2 kişinin atlayarak kurtulduğunu ancak bu iki kişiyle birlikte toplamda 14 kişinin yaralandığını duyurdular.

Yıldırım nedeniyle ölümlerin sayısı, 60'lı yılların iki katına çıktı

Yıldırım

Yetkililer, Hindistan'daki muson yağmurlarının yüzyıllardır etkili olduğunu ancak son yıllarda bu yağışların bilançosunun artmaya başladığını açıkladılar. Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre iklimsel değişiklikler, yıldırım ve yağış miktarının artmasına yol açıyor ve bu da sürecin zorlaştırıyormuş. Yapılan araştırmalara göre Hindistan'da yıldırım düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı, 60'lı yılların iki katına kadar çıkmış durumda.

Hint yetkililere göre yıldırımların önüne geçilmesi mümkün değil. Ancak bu doğa olayından korunmak için, bitki örtüsünün yoğunlaştırılması gerekiyor. Uzmanlara göre Hindistan'ın bazı bölgelerindeki ağaç yoğunluğunun çok düşük olması insanları açık hedef haline getiriyor ve bunun bir sonucu olarak da yıllık can kayıpları, 2.000 civarına ulaşıyor...

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-asia-india-57801398
47
29
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
47
29
6
4
1