Harry Potter Oyunu Hogwarts Legacy, 10 Bin TL'lik Fiyatıyla Ön Siparişe Açıldı (Şaka Yok)

65
3
3
3
2
Harry Potter hayranlarına müjde: Hogwarts Legacy oyunu Epic Games'te ön siparişe açıldı! Üstelik oyunu almak için ödemeniz gereken meblağ sadece bir orta seviye bilgisayar parası.

Her şey her gün daha pahalı hale geliyor ve bu durumdan hepimiz şikayetçiyiz. Bazı fiyat artışlarını açıklamak mümkün, örneğin döviz kurundaki artış, maliyeti dolarla hesaplanan şeylerin fiyatlarının artışını açıklar. Öte yandan ekonomik göstergelerin de açıklayamadığı şeyler var: Mesela Hogwarts Legacy oyununun Epic Games'teki ön sipariş fiyatı. 

1800'lerde Hogwats'ta yaşanan olaylara tanık olacağımız yapım açık dünya bir RPG oyunu olacak. Oyunun tanıtımında "Bu yolculukta çeşitli büyüler öğrenin, iksirler yapın ve büyülü hayvanlarla ilgilenin. Evinizdeki işleri halledin, çeşitli ilişkiler kurun ve yeteneklerinizde ustalaşarak olmayı çok istediğiniz cadı veya büyücü olun." ifadeleri kullanılıyor. 

O paraya Harry Potter olursun

hogwarts legacy

Oyunun Epic Games'te açıklanan fiyatı 9,990 TL oldu. Elbette ki bu rakam oyunun kesin fiyatı değil, muhtemelen birileri yanlış fiyat yazdı ya da Türkiye fiyatı belirlenene kadar insanların mağdur olmaması için böyle bir fiyat seçildi. Yine de oyun gerçekten bu fiyattan çıkacak olsa o parayı oyunda 1800'lerin Hogwats'ını keşfetmek yerine nasıl değerlendirebileceğimize bir bakalım. 

Hogwarts Ekspresi yoksa Sofya Treni var!

sofya ekspresi

Eveeet, Sofya Ekspresi ne alaka diyenleri şöyle alalım. Oyunun çıkış tarihi olan 2 Ekim'i göz önüne alarak bir plan yapalım. Öncelikli olarak bir vize lazım tabii, yoksa bu proje gerçekleşemez. Sonrasında her yerde uyuyabildiğim için 4 kişilik 1. mevki kuşetli vagondan Sofya Ekspresi bileti alarak yola çıkabiliriz, sadece 28,48 Euro ödememiz gerekir. 

ryanair

Sofya'ya geldikten sonra Avrupa'nın kanatlı otobüsü RyanAir'in uçaklarından birine atlayıp Londra'ya Stansted Havaalanına yola koyulabilirim. Gidiş dönüş bilet aldığım için cebimden çıkacak para 740 lira ama yolu hallettik sayılır. 

Merhaba Londra! 

londra

Londra içinde ulaşıma 50 pound ayırıyoruz ve mümkün olduğunda toplu taşıma, metro vs kullanıyoruz. Zaten kalacağımız bir gece. Onun için de 1713 TL verip yukarıdaki güzel 1+1 daireyi AirBnB'den kiralıyoruz. Böylece yemek yapmayı sevdiğim ve İngilizler baharat uğruna bütün dünyayla savaşıp hala yemek yapmayı öğrenemediği için kendime rahatça kahvaltı ve akşam yemeği hazırlayabilirim. Ha bu demek değildir ki gitmişken orada biraz gezip 30 pound harcamayacağım. (Ortalama akşam dışarı çıkınca harcanan para oymuş). Orada geçireceğim süreçte yapacağım yemeklerin malzemesi ise cost of livinge göre 20 pound. 

harry potter turu

Geldik büyük Harry Potter turuna Warner Bros, sizi şehir merkezinden alıp filmlere ve Harry Potter'ın mistik dünyasına götürdüğü bir tur düzenliyor. Bu tur tam 7 saat sürüyor ve fiyatı da 112.85 dolar. Zaten dönüş uçak biletimiz vardı, bir tane daha Sofya Ekspresi bileti alıp turumuzu sonlandırabiliriz. 

Gelin hesabı birlikte yapalım:

  • 57 Euro Sofya gidiş-geliş ( 1030 TL)
  • 100 Pound Londra'daki harcamamız (2145 TL)
  • 740 TL Uçak biletleri
  • 112,85 Dolar tur ücreti ( 2161 TL)

TOPLAM: 6076 TL ile Londra'ya girip Harry Potter deneyimini yaşayabiliriz. Kalan 3923 TL de 183 pound yapıyor bugünün kuruyla. O parayla da Londra takımlarının statlarını ya da şehrin müzelerini gezip, hediyelikler almak mümkün. Ya da üstüne 1500 lira daha verip sevgilinizle/eşinizle bir Harry Potter hafta sonu yaşayın, o da mümkün. 

Elbette ki bu fiyat oyunun gerçek fiyatı olmayacak. Sonuçta yapımın Steam fiyatı 59.90 dolar olarak açıklandı. Yerel fiyatlandırma yapıldıktan sonra Epic Games de bu fiyatı değiştirecektir. Yine de fiyat düzeltilene kadar biraz eğlenmemizin önünde bir engel yok. 

Kaynak : https://store.epicgames.com/tr/p/hogwarts-legacy
65
3
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
65
3
3
3
2