Huawei'nin Android Auto Alternatifi HiCar'ın Tüm Özellikleri (Video)

33
6
4
2
1
Huawei'nin Android Auto Alternatifi HiCar'ın Tüm Özellikleri (Video)
Akıllı telefonunuzla her özelliğini kontrol edebildiğiniz Tesla otomobiller, otomotiv sektöründeki teknolojinin gelişmesini sağlayan yenliklerin başında geliyordu. Benzer özelliklerin tüm otomobillerde kullanılması için çalışmalar yürüten Huawei, HiCar adını verdiği bir sistem geliştirdi. Gelin bu sistemin detaylarına yakından bakalım.

9 Ağustos'taki Huawei Geliştiriciler Konferansı'nda birçok duyuruyla karşımıza çıkan Huawei'nin sunduğu yeniliklerden biri olan Huawei HiCar, otomobil kullanıcılarının dikkatini çekmişti. Şirketin kendi işletim sistemi HarmonyOS'u duyurduğu etkinlikte biraz arkalarda kalan bu özellik, otomobil teknolojilerinin gelişmesi adına önemli yenilikler sunuyor.

Otomobilinizdeki ekranda, akıllı telefonunuzdaki müzik, video, yol bilgisi gibi özellikleri kullanmanıza imkân veren Huawei HiCar, şirketin amiral gemisi cihazlarında kullanılabilir durumda. Yolculuklarınızda yaşadığınız anıları araç kamerasından kaydederek size paylaşma olanağı veren HiCar, otomobilleri çok daha akıllı hâle getiriyor. Aslında Huawei HiCar için Google destekli Android Auto'nun alternatifi demek mümkün.

Otomobilin durumunu gerçek zamanlı olarak kontrol etmek mümkün:

Tanıtım videosundan da görebileceğiniz üzere HiCar, aracınızın tüm kontrolünü size veriyor. Akıllı telefonunuzla gerçek zamanlı kontrol sağlayabilen sistem; klima ayarları, cam ve silecek hareketleri gibi kontrolleri uzaktan yapmanıza olanak tanıyor.

Araçta yer alan ana kontrol ekranı, akıllı telefonunuzdan aldığı bilgileri işleyerek bir asistan görevi görmesinin yanı sıra hatırlatıcı, navigasyon, müzik, arama ve sesli asistan desteği sunuyor. Sürücünün yorgunluk durumu hakkında bazı öneriler de verebilen sistem, kullanıcılara yeni nesil bir sürüş deneyimi vadediyor. Huawei HiCar'ın hangi ülkelerde kullanılabileceğini ve diğer tüm özelliklerini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/05/huawei-hicar-can-take-control-of-your-car/
33
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
6
4
2
1