Huawei, Mobil Oyuncuların Neden 5G Bağlantıya İhtiyaç Duyduklarını Açıkladı

15
7
2
1
1
Çinli teknoloji devi Huawei, 5G teknolojisinin avantajlarını ortaya koyduğu bir videoyu paylaştı. Paylaştığı videoda mobil oyuncuları da unutmayan, hatta onlara odaklanan Huawei, 5G bağlantı hızlarının mobil oyunculuk konusunda nasıl artıları olduğunu anlattı.

Huawei, bugün Mate 20 X 5G telefonu için bir promosyon videosu yayınladı. Videoda 4G LTE ve 5G arasındaki hız farkını gösteren Huawei, aynı zamanda gecikme sürelerindeki düşüşe de dikkat çekti. Dahası, paylaşılan videoda telefonlarında oyun oynayan kişilere odaklanıldı.

Huawei, 5G bağlantı hızına sahip olan kişilerin oyun oynarken hiçbir gecikmeyle karşılaşmayacaklarından bahsetti. Daha düşük gecikme hızları yüksek internet bağlantısına sahip cihazların bir getirisi olsa da oyunlardaki etkilerinin çok ciddi şekilde fark ettiği de ortaya kondu.

Gecikme süresi, bir eylem ile eylemin bildirilmesi olarak gösterilebilir. Örneğin dolma kalemle yazı yazdığınız zaman gecikme süresini mürekkebin kalemi terk ettiği süre olarak düşünebilirsiniz. Çevrimiçi oyun konusuna geldiğiniz zaman gecikme süresi de ekranda verdiğiniz komutların sunucuya ulaşma süresi olarak bilinir. Haliyle daha az gecikme süresi de nispeten daha iyi bir oyun performansı anlamına geliyor.

5G teknolojisinin getirdiği yüksek internet hızları, çok oyunculu mobil oyun turnuvalarının da artmasıyla birlikte çok daha büyük bir gereksinim haline gelebilir. Her saniyenin önemli olduğu bu oyunlarda oyuncuların yaptıkları eylemi en hızlı şekilde sunuculara aktarması da oyuncuların oyun içindeki performanslarını ciddi şekilde etkileyebilir.

mobil oyun

Tüm bunlara ek olarak günümüzdeki birçok mobil oyun, bir internet bağlantısını gerektiriyor. Skorlarınızı takip eden ya da sizin başka oyuncularla aynı alanda oynamanızı sağlayan internet bağlantıları, ikide bir kopmadığınız ya da sorunsuz bir oyun deneyimi için büyük bir önem arz ediyor.

Huawei yalnızca oyuncular için 5G teknolojisi üzerine durmuş olsa da günümüzde her işlemi internet üzerinden yaptığımız için yüksek internet hızlarının günlük işlemlerimizi daha da kolay bir hale getirebileceğini söyleyebiliriz. Yine de şu an için 5G teknolojisinin yeni ve gelişen bir teknoloji olduğunu, 5G kullanan cihazların sayısındaki artış sonucunda reklamları yapılan internet hızlarının nispeten düşeceğini belirtmekte de fayda var.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/30/huawei-explains-why-mobile-gamers-should-want-5g/
15
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
2
1
1