Huawei'nin Kaderi, Çin ile ABD'nin Ticari Anlaşmasına Bağlı

36
6
4
1
1
Donald Trump, son açıklamaları ile Huawei'yi bir kez daha tehlikeli olarak tanımlarken, şirketin Çin ile yapacakları ticaret anlaşmasının bir parçası olabileceğini söyledi.

Dünyanın doğu yakasıyla batı yakası olan Çin ve ABD, büyük bir ticari savaşın içine girmiş  durumdalar. Bu büyük savaş, Çin ile ABD arasında gerçekleşen yüz milyarlarca dolarlık ticareti etkiliyor olsa da savaştan en çok etkilenen, teknoloji devi Huawei oluyor.

Huawei ürünlerinin ABD’deki kullanımının sınırlandırılmasında ve ABD’li şirketlerin Huawei ile ortaklık kurmasının yasaklanmasında baş aktörlerden biri olan ABD Başkanı Donald Trump, son açıklamaları ile niyetini açık bir şekilde belli etti. Trump, Çin ile gerçekleştirecekleri ticaret anlaşmasına Huawei’yi dahil edebileceklerini söyledi.

Trump, Huawei’yi ulusal bir tehdit olarak görmeye devam ederken, şirketin güvenlik açısından son derece tehlikeli olduğunu belirtiyor. Trump yine de Huawei’nin olası bir ticaret anlaşmasının bir parçası olabileceğini dile getiriyor. Bir başka deyişle Huawei’nin kaderi, Çin ile ABD’nin anlaşmasına bağlı.

Çin tarafı, ABD ile gerçekleştirilecek bir ticaret anlaşmasına olumlu yaklaşıyor. Bununla birlikte Trump’ın Çinli meslektaşı, ABD’nin bu süreçte yapıcı bir tutum sergilemediğini, uyguladığı politikasının anlaşmadan ziyade rekabet oluşturduğunu dile getiriyor. Huawei ve ticaret savaşı konusunda ilerleyen süreçte neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3011145/steve-bannon-says-killing-huawei-more-important-trade-deal
36
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
6
4
1
1