Hyundai ve Kia, Kasım Ayında Elektrikli Araç Satışlarında Rekor Kırdı

4
2
1
0
0
Kia ve Hyundai, geçtiğimiz kasım ayında ABD'de elektrikli araç satışlarında rekor kırdığını açıkladı. İki markanın EV6, IONIQ5 ve Kona EV gibi elektrikli otomobillerinin satışlarında önceki dönemlere göre büyük yükselme görüldü.

Birçok otomobil devi, daha yeşil bir gelecek oluşturmak için elektrikli araç hamlelerini hızlandırarak sıfır emisyonlu yeni modellerini bizlerle buluşturuyor. Öyle ki bu durum, tüm dünyada elektrikli araçların satışını artmasına da yol açıyor. Yakın zamanda, elektrikli araç satışlarının bir önceki yıla göre büyük bir artış yaşandığını gösteren veriler yayınlanmıştı.

Hyundai ve Kia da elektrifikasyon konusunda öne çıkmaya çalışan şirketlerden. Hyundai Motor Company çatısı altında faaliyet gösteren Kia’nın EV6 modeli, Hyundai’nin de IONIQ 5 ve Kona EV gibi araçları öne çıkıyor. Şimdi gelen haberler de her iki markanın ABD’de geride bıraktığımız kasım ayında önemli bir başarıya imza attığını ortaya koyuyor.

Kia ve Hyunda, kasım ayında ABD’de satış rekoru kırdı

Kia, bugün yaptığı açıklamalarda elektrikli modellere olan talebin yükselmesiyle kasım ayında ABD’deki en iyi satış oranlarına ulaştığını duyurdu. Aynı zamanda çatı şirket Hyundai de IONIQ 5 ve Kona EV gibi araçlarıyla ülkede kasım ayında benzer bir satış rekoruna ulaştı. Bu başarı, Kia ve Genesis’i bünyesidne bulunduran Hyundai Motor Company’nin ABD’deki elektrikli araç programı için geçtiğimiz yıl açıkladığı 7,4 milyar dolarlık yatırım planının ardından geliyor. ABD’deki yerini sağlamlaştırmak isteyen Güney Koreli şirketin ülkedeki en iyi yılını geçirdiğini de eklememiz gerek.

Kia’nın açıklamalarına göre elektrikli araçların satışı 641’e ulaşarak kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre %133 artış gösterdi. Ayrıca üreticinin sene başından beri satışları da toplamda 19, 391’e yükseldi. Kia’nın satış operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Eric Watson da elektrikli araç satışlarının yavaşlamayacağını, önümüzdeki dönemde de devam etmesini beklediklerini söyledi.

Bununla birlikte Hyundai da elektrikli araç taleplerinde artış gördü. Kona EV satışları %1   13 artarken IONIQ5 satışları kasımda 1,119’a ulaştı. Bu yıl şu ana kadar yapılan toplam satış ise 21,262 olarak kayıtlara geçti.

Kia’nın EV6 modeli ülkemizde 2 milyon 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Hyundai Kona EV modeli ise 836.000 TL’lik, IONIQ 5 ise 1.970.000 TL’lik fiyat etiketine sahip.

Güncel Kia fiyat listesi için;

Güncel Hyundai fiyat listesi için;

 

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0