Kia’nın Yeni Logosu Kafaları Karıştırdı: İnsanlar Farklı Bir Otomobil Markası Zannediyor

38
4
4
1
1
Kia'nın geçtiğimiz tanıttığı ve otomobillerinde uygulamaya başladığı yeni logosu, kafaları fazlasıyla karıştırdı. Hatta pek çok insan, bu logoyu yeni bir otomobil markasına ait zannediyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın logosunu değiştireceği 2019 yılında ortaya çıkmış ve 2021 yılında özel bir şov ile yeni logo tanıtılmıştı. Pek çok kullanıcının beğenmediği ve hatta itici bulduğu bu logo, insanların kafasını karıştırdı.

Hatta öyle ki Kia’nın yeni logolu otomobillerini yollarda gören insanlar, bunun farklı bir marka olduğunu düşündü ve Google’da bu yeni otomobili aramaya başladı.

Her ay on binlerce insan “KN” isimli otomobil markasını aratıyor

Kia’nın yeni logosunun tanıtmasından birkaç ay sonra, Google’da “KN Car” ve “KN automobile” (KN otomobil) gibi aramalar çoğalmaya başladı. Hatta "Ashwinn" isimli Twitter kullanıcısının yayınladığı verilere göre Google'da her ay 30.000'den fazla "KN Car" araması yapılıyor. Bunun nedeniyse gerçekten de yeni logonun KN olarak kolayca algılanabilir şekilde ayarlanması. Kimilerine göre bu Kia’nın yaptığı büyük bir hata ancak kimilerine göreyse Kia yetkilileri bu seçimi kasıtlı yaptı.

Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi aslında logoya eklenecek tek bir çizgi ile markanın Kia olduğu kolayca anlaşılabilir. Ancak bazı kullanıcılara göre Kia, bu seçimi insanların KN ve Kia isimlerini internette aratarak kendi bilinebilirliğini arttırmak istiyor. Yani bir çeşit pazarlama stratejisi uyguluyor.

Kimilerine göre bu hata Kia’nın itibarını zedelerken Kia’nın logoyu değiştirmemesi de “reklamın iyisi kötüsü olmaz” stratejisini benimsediklerini gösteriyor. Ayrıca Kia yetkilileri, yeni logo ile ilgili soruları da cevaplamaktan kaçınıyor.

Kaynak : https://www.carscoops.com/2022/11/kias-new-logo-apparently-has-30k-people-googling-for-kn-car-every-month/
38
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
4
4
1
1