Kötü Haber: İkinci El Araç Fiyatlarında Düşüş Beklenmediği Açıklandı

186
39
6
6
5
Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el araç piyasasına yönelik yaptığı açıklamada piyasada hareketliliğin başladığını ancak fiyatlarda düşüş yaşanmasını beklemediklerini açıkladı.

Pandemi sürecinden en olumsuz etkilenen sektörlerden biri otomotiv sektörü olmuştu. Araç üretimi noktasında ciddi problemlerin yaşanmasının yanında ekonominin aldığı darbe sonrası araç satışları da düşmüştü. Salgının etkisinin görece azalmaya başladığı son dönemde, ikinci el araç satışlarında hareketliliğin başladığı söyleniyor.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el araç satışları ile ilgili yaptığı açıklamada sıfır otomobil alamayan vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiğini ve piyasanın hareketlenmeye başladığını söyledi. ''Şu an ikinci elde hareketlilik devam ediyor. Sıfır araç alamayanlar ikinci el araçlarda talepleri artırdı. İşlerimiz iyi durumda'' şeklinde konuşan Yanık, fiyatlarda düşüş beklenmediğini ifade etti.

''Esnaf mağdur'':

ikinci el araç

Araçları sattıkları fiyata alamadıklarını ve durumdan satıcıların da kötü etkilendiğini ifade eden Yanık, "Fiyatları sabitleyemiyoruz. Yaşanan kısır döngü ve fiyatların yükselmesi işlerimizi sekteye uğratsa da beklediğimiz satışa ulaşıyoruz ama kar marjlarımız bitme noktasına gelmiş durumda. Fiyatların artmasında en büyük etmen olarak galericiler gösteriliyor ancak galericiler fiyatların artışından hiçbir şekilde memnun değil. Yaptığımız ticarette devamlı bir artış olursa sermayemizde erime meydana gelir. 50 bin liraya aldığımız arabayı 55 bin liraya satıyoruz, sonra gidip 57 bin liraya alıyoruz. Türkiye genelinde 150 bine yakın oto alım satımı yapan esnafımız var, bunlar mağdur olmakta" ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda araç satışlarının özellikle bayram öncesi, yaz öncesi gibi dönemlerde arttığını ifade eden Yanık, bu sene yıl içine genel bir yayılım olduğunu belirtti. Fiyatlarda düşüş yaşanmasını beklemediklerini vurgulayan Yanık, ''İkinci el araçlarda en çok 'orta segment' dediğimiz hatchback tarzı, dizel ile otomatik veya yarı otomatik araçlar tercih ediliyor. 150 bin liraya kadar olan araçlar en fazla tercih edilmekte. İkinci elde düşüş olmaz. Biz düşmeden vazgeçtik, stabil hale getirmek istiyoruz. Fiyatları sabitleyebildiğimiz kadar sabitlemek için uğraşıyoruz. İkinci el araçların fiyatlarının düşmesini herkesten çok istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/ikinci-el-otomobil-fiyatlarinda-dusus-beklenmiyor,966511
186
39
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
186
39
6
6
5