Bayilerde Sıfır Otomobil Yok: "İkinci El, Sıfırdan Değerli Olmaya Devam Edecek!"

17
1
0
0
0
Otomotiv sektörü kaynakları, piyasaların geldiği son noktayı değerlendirdi. Yapılan açıklamalarda, piyasaların hareketleneceği belirtildi. Ayrıca ikinci el, sıfırdan değerli olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sıfır araba bulmanın fazlasıyla zor olduğu şu günlerde, vatandaşın ikinci el otomobillere yönelmesi bir sürpriz değil. Hatta sektör kaynaklarına göre ikinci el otomobiller, şu sıralar sıfırlardan daha kıymetli hale geldi. Sektör kaynakları, bunun bir süre daha devam edeceğinin altını çiziyorlar. 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Otomobil alım-satımları için ciddi bir düzenleme gerektiğinin altını çizen Erkoç, konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı ile temas kurduklarını ancak somut bir adım atılmadığını ifade ediyor. 

"Herkes araba alıp sattığı için bayilerde sıfır araç kalmadı!"

Araba alım satımı

Sektörün geldiği noktaya tepki gösteren Aydın Erkoç şöyle konuştu: "Herkes araba alıp satıyor. Bayilerde araç bulunmamasının sebebi bu. Bu işi mesleği olmadığı halde yapanlar, bayilerden sıfır arabaları alıyorlar ve bu arabaları vergi ödemeden karıyla satıyorlar. Bunun önüne bir an önce geçilmesi lazım. Ticaret Bakanlığı’nın 1 takvim yılı içinde 3 araçtan fazla satılamaz deniyor ancak bu yönetmelik uygulanmıyor. Galericilere gerekli cezalar kesiliyor ancak ek iş yapanlara ceza uygulanmıyor. Maalesef kümesteki tavuklara bir şey yapabiliyorsunuz ama yayılan tavuklara bir şey yapamıyorsunuz."

Bundan bir süre önce yürürlüğe giren sıfır araçlarda 6 ay veya 6.000 kilometreden önce satılmasın düzenlemesini hatırlatan Erkoç, bunun da doğru düzgün uygulanamadığını çünkü sektörden olmayan kişilerin yüklü miktarda araç aldıklarını ifade ediyor. Aydın Erkoç, bu konuda Ticaret Bakanlığı ile nasıl temas kurduklarını da şöyle anlattı: "Ticaret Bakanlığı’na ulaştık. Bunlara yasak getirilseydi piyasada araç fiyatlarının yükselmesinin önüne geçilirdi. Bayilerden araçları yüklü miktarda alanlar halıcı, boyacı, gıdacı gibi sektörlerin insanları."

"Mart ayında 100 binin üzerinde satış yapılacak"

Peugeot 208

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasaların hareketleneceğinin altını çizen Gülan, "Pazar 100 binin üstüne çıkacak. Hemen Ramazan ayının sonunda bayramla beraber kiralama ve tatil dönemi başladı. Günlük kiralama şirketleri de araba almaya başlıyor. İkinci ele de sıfıra da talep var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok satan arabaları merak ediyorsanız:

Kaynak : https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/otomotive-bayram-erken-geldi-haberi-689075
17
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
0
0
0