İnsana 'Unutsam da Yeniden Oynasam' Dedirten 10 Oyun

89
16
10
1
1
Gittikçe genişleyen oyun sektörü, hikaye anlamında da oldukça zengin yapımlarla karşılaşmamızı sağlıyor. Bu listemizde hikayesiyle bizleri mest etmiş olan oyunları derledik.

Koskoca oyun dünyası göz önüne alındığında şüphesiz ki en çok ilgi gören ve akılda kalanlar hikaye tabanlı oyunlar oluyor. Yapımcı firmaların birçoğu kaliteli hikayeler yaratmakta başarısız olsalar da kült olmuş ve efsaneleşmiş oyunlar da bir hayli fazla.

Bu içeriğimizde, hikayesini unutup yeniden oynamak isteyebileceğiniz oyunları derledik.

10. Alan Wake:

  • Çıkış tarihi: 2010

Max Payne'in yaratıcısı Remedy Entertainment tarafından piyasaya sürülen Alan Wake, döneminin en göz alıcı grafiklerine ve aksiyon kategorisindeki mükemmel hikayesiyle listemizde 10'uncu sırayı kapıyor. Oyun, Alan Wake adlı ana karakterimizin eşinin kaybolmasıyla birlikte başına gelenleri anlatıyor.

9. Beyond: Two Souls

  • Çıkış tarihi: 2013

Quantic Dream'in motion-capture teknolojisiyle yarattığı Beyond: Two Souls, Jodie ve Aiden'ın hikayesine odaklanmamızı sağlıyor. Two Souls, özel güçlere sahip ana karakterimiz Jodie'nin 15 yıllık serüvenine ortak olmamız için ortaya konulmuş mükemmel bir yapım.

8. Grand Theft Auto: San Andreas

  • Çıkış tarihi: 2004

Grand Theft Auto serisinin en sevilen oyunlarından biri olan San Andreas, ana karakterimiz Carl Johnson'ın Los Santos (Los Angeles)'a geldikten sonra başına gelenleri anlatıyor. Hikayesinde aile olgusunu ve ihaneti bolca barındıran oyun, 2004'te çıkmış olmasına rağmen günümüzde bile oynanmaya devam ediyor.

7. Call of Duty 4: Modern Warfare

  • Çıkış tarihi: 2007

Efsaneleşmiş seri Modern Warfare'in ilk oyunu olan yapım, Soap adlı ana karakterimizin Kaptan Price, Gaz ve ekibiyle birlikte bir kargo gemisine sızmasıyla hikayesini başlatıyor. Çok da uzun olmayan bir hikayesi olmasına rağmen çok şaşırtıcı dönüm noktaları barındıran Modern Warfare, listemizin 7'nci sırasında yer alıyor.

6. Spec Ops: The Line

  • Çıkış tarihi: 2012

Spec Ops: The Line, diğer oyunlar gibi üst düzey grafikleriyle değil tamamen hikayesiyle gündeme gelmiş bir yapım. Bölüm bölüm ilerleyen hikayedeki bazı anlarda gözlerinizin dolacağını garanti ediyoruz. Eğer daha önce adını bile duymadıysanız Spec Ops: The Line'ı şiddetle tavsiye ederiz.

5. Last of Us

  • Çıkış tarihi: 2013

Sayısız ödül almış olan Naughty Dog yapımı Last of Us, hikayenin odağındaki Joel'in kızı Sarah ile olan bağıyla oyuncuları karşılıyor. İçerisinde bulundukları dönemde insanları yaratıklara çeviren bir hastalık yayılmaya başlar ve Joel'in kızı Sarah bu kaos ortamında hayatını kaybeder. Asıl hikaye ise bu olaydan sonra Joel ve çevresinde olanlarla başlıyor. Yakında ikincisiyle karşımızda olacak Last of Us'ı mutlaka oynamanızı tavsiye ediyoruz.

4. Detroit: Become Human

  • Çıkış tarihi: 2018

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran yapım Detroit: Become Human, insan ırkıyla Android'lerin mücadelesini konu alıyor. 2038 yılında geçen hikayede toplamda 3 farklı karakterin hikayesine ayrı ayrı tanık oluyoruz ve oyunun ilerleyen kısımlarında bu hikayeler birbirleriyle kesişiyor.

3. God of War

  • Çıkış tarihi: 2018

Birçoğumuzun gençliğinde veya çocukluğunda yer edinmiş olan Kratos'un İskandinavya topraklarındaki macerasını konu alan 2018 yapımı God of War, Kratos ve oğlu Atreus'un ilişkisini hikayesinin odağına alıyor. Türkçe dil desteği de bulunan oyunun hikayesi ve oynanış dinamikleri onu tekrar oynamak için yeterli kriterler.

2. Red Dead Redemption 2

  • Çıkış tarihi: 2018

İlkiyle tüm dünyada yankı uyandırmasa da ikincisiyle sektörü kasıp kavuran yapım Red Dead Redemption, tam anlamıyla bir açık dünya oyunu. İlk oyundan tam 12 yıl önce geçen hikayesinde Arthur Morgan adlı ana karakterimizin yaşadıklarına tanık olduğumuz oyun, başarılı anlatımıyla birçok ödül kazandı.

1. The Witcher 3: Wild Hunt

  • Çıkış tarihi: 2015

Birincisi ve ikincisiyle birlikte hikayesini bütünleştiren Witcher 3, CD Projekt Red'in adını duyurmasında büyük rol oynadı. Rivia'lı Geralt'ın hikayesini rol yapma unsurlarıyla birleştiren başarılı yapım, devasa haritası ve özenle yaratılmış karakterleriyle tekrar tekrar oynamaya oldukça müsait.

10 oyuna yer verdiğimiz bu listemizde görmek isteyip de göremediğiniz oyunlar mutlaka olmuştur. Oyun sektörünün genişliği ve hikaye tabanlı birçok başarılı oyunun var olduğunu göz önüne alırsak hepsini tek bir listede toplamamız imkansız. Eğer sizinde eklemek istedikleriniz varsa, yorumlar kısmında belirtin sizden gelenleri de ayrı listeye toplayalım.

89
16
10
1
1
Emoji İle Tepki Ver
89
16
10
1
1