Instagram, Birçok Kullanışlı Özelliğe Sahip Yeni Mesajlaşma Uygulaması Threads'i Duyurdu

84
31
22
12
5
Facebook, Instagram’ın yeni mesajlaşma uygulaması Threads ile yeni özellikler sunacak. Karşınızdaki kişilerle telefonunuzun şarj seviyesini bile paylaşabileceğiniz uygulama, 'yoldayım, varmak üzereyim, şarjım az' gibi yalanları da tarihe gömmüş olacak.

Facebook, Instagram’ın yeni mesajlaşma uygulaması Threads üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Bu uygulama sayesinde arkadaşlarınızla yerinizi, hızınızı ve hatta telefon batarya durumunuzu paylaşabileceksiniz.

Yeni uygulama, Snapchat’in Instagram’da yakın arkadaş grubuna anlık olarak fotoğraf paylaşmayı sağlayan özelliğine benziyor. Instagram daha önce de Snapchat’in 24 saatte kaybolan görseller özelliğini hikayeler adı altında kendisine uyarlamıştı. 

instagram-threads

Kullanıcılar bu şekilde otomatik olarak bilgilerini arkadaşlarıyla paylaşabilmeyi seçebilecek. Gelen haberlere göre şu anda uygulama, kesin konum bilgisi paylaşmasa da konum takip özelliği WhatsApp’ta bulunuyor ve Facebook bu yöntemi seçebilir. Firma şu anda uygulamayı şirket içinde test ediyor. 

Threads ve Instagram arasında bir senkronizasyon da bulunacak. Mesajlaşma uygulaması Instagram’ın şu anki mesajlaşma şekline benzer şekilde çalışacak.Threads üzerinden arkadaşların hikayelerini görüntülemek mümkün olacak. Threads ayrıca gençler arasında popüler olan TikTok ve Snapchat’ten kullanıcıları kendi bünyesine katmayı da planlıyor. 

Facebook, Threads’in ne zaman çıkacağını henüz açıklamadı. 

Facebook'a güvenmeli miyiz?

zuckerberg,gelecek-özeldir

Son dönemde Facebbok etkinliklerinde ‘Gelecek gizliliktir” sloganını kullanıyor. Bu slogan, mahrem ve kişiye özel olmanın gelecekte yeniden popüler olacağına yönelik inanışı da ortaya koyuyor. Facebook da bu nedenle özel mesajlaşma ve grup oluşturma uygulamalarına yöneliyor.

Öte yandan platform üzerinden arkadaşlarınızla paylaştığınız her bilgiyi otomatik olarak Facebook ile de paylaşmış oluyorsunuz. Facebook, verilerin korunması konusunda akla gelen ilk firmalardan biri ancak kötü anlamda. Sık sık kişisel verilerin sızdırılması ile ilgili skandallarla gündeme gelen firma, daha önce defalarca ceza almıştı. Bu skandalların en büyüğü olan Cambridge Analytica skandalı ise uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Yine de bu uygulama ile birlikte karşınızdaki kişiye gerçekten de yolda olduğunuzu, şarjınızın az kaldığını ya da evde olduğunuzu kanıtlayarak daha az trip yemeniz mümkün. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/instagram-new-threads-app-facebook/
84
31
22
12
5
Emoji İle Tepki Ver
84
31
22
12
5