Facebook, Instagram'ın Reklamlarını İki Katına Çıkarmaya Hazırlanıyor

77
8
3
2
0
Instagram’da çok fazla reklam olduğunu düşünüyorsanız haksız sayılmazsınız. Yayınlanan bir rapora göre Facebook, Instagram’ın reklam oranını geçen yıla göre iki katına çıkarma talimatı vermiş.

Instagram’da her zamankinden daha fazla reklam gördüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Emin olun bunu düşünen sadece siz değilsiniz, birçok insan son zamanlarda Instagram’da gösterilen reklamlarının oranlarının arttığını düşünüyor ve bu insanlar görünüşe göre haksız değil.

Instagram, reklam gösterimlerini arttırdı

The Information’da yayınlanan bir rapora göre, Facebook yöneticileri geçen yıl Instagram’daki reklam oranlarının sayısını “kabaca iki katına çıkarmaları” talimatını verdiler. Rapor, Facebook’un son iki yıl içinde Instagram üzerinde daha fazla hakimiyet kurmasını, şirketin uygulamayı yeniden adlandırması ve Instagram’ın trafiğiyle uğraşma planını da içeren pek çok ayrıntı içeriyor. Ancak bu ayrıntılardan en dikkat çekeni, Facebook yöneticilerinin Instagram’a reklam sayılarınızı arttırın talimatı vermiş olması.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında şirketin ne kadar kazanç sağladığını açıklaması sırasında şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ın ‘Keşfet’ bölümünü, uygulamaların reklam yükünü azaltmak için bir ‘fırsat’ olarak nitelendirmişti. Instagram, reklamları bu Haziran ayına kadar henüz keşfet bölümüne girememişti ama Haziran ayında yapılan bir güncelleme ile birlikte keşfet bölümünde de reklam gösteriliyor.

Facebook, Instagram’ın reklam gelirlerini düşük buluyor

instagram reklamları

Facebook reklamlar sayesinde inanılmaz paralar kazanıyor fakat bu gelirlerde Instagram’ın payı Facebook’a göre düşük kalıyor. Facebook, Instagram’ın reklam gelirlerini Facebook’unkine yakınlaştırmak istiyor. Bu yüzden de son zamanlarda daha fazla reklam görüyoruz. Instagram’ın reklamlarını yayınlayabileceği alanlar kısıtlı olduğu için, şimdilik hikayeler, akış ve keşfet bölümlerinde reklamlarla karşılaşıyoruz.

Instagram, uygulamayı daha fazla e-ticaret eksenine çekmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede daha fazla reklam kazancı elde edeceğini düşünen Instagram, alışveriş özelliği için hâlâ erken olduğunu belirtti ve şu an için sadece birkaç büyük şirketin yeni ödeme özelliklerini kullandığını belirtti.

Kaynak : https://mashable.com/article/instagram-double-ads/
77
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
77
8
3
2
0