Intel Xeon'un Üç Yıllık Yol Haritası Ortaya Çıktı

8
2
1
1
0
Yonga üreticisinin işlemciler konusundaki üç yıllık yol haritası WikiChip tarafından ortaya çıkartıldı.

Yonga üreticisi Intel’in Xeon CPU’ları için hazırladığı yol haritası, WikiChip tarafından ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan bilgiler arasında Intel’in üç yıl içerisinde çıkaracağı yeni nesil sunucu işlemcileri bilgileri de bulunuyor.

2022 yılına kadar uzanan yol haritasının ortaya çıktığı görsel, Intel’in 2020’de PCle Gen 4 ile 10 nm Ice Lake-SP ve 14 nm Cooper Lake’i yayımlama planlarını da açıkça göstermiş oldu. Cooper Lake, iki farklı seçenekle gelecek. Bunlardan bir tanesi Cooper Lake SP, diğeriyse Cooper Lake P olacak.

14 nm Cooper Lake-SP ailesi, Whitley Platformun bir parçası olacak. Cooper Lake-SP’nin 48 çekirdek, 8 kanal DDR4 bellek ve PCle Gen 3 desteğinin olması bekleniyor. Diğer yandan Cooper Lake P ise Whitley platformu yerine Cedar Island platformunu kullanabilir.

10 nm+ Ice Lake-SP işlemcilerin, 2020’nin ikinci çeyreğinde raflardaki yerini alması bekleniyor. Bu işlemciler ise en fazla 26 çekirdek ve 8 kanal DDR 4 bellek desteği sunacak. Bu işlemcilerin en dikkate değer özelliği ise PCle Gen 4 desteği olacak.

Intel, 2021’in ilk çeyreğinde güncellenmiş Willow Cove çekirdek mimarisi baz alınarak geliştirilmiş 10 nm++ Sapphire Rapids-SP ailesini yayımlamayı planlıyor. Bu işlemciler ise 8 kanallı DDR5 bellek, Eagle Stream platformunda PCle Gen 5 desteği sunacak.

Tüm bunlara ek olarak Intel’in 2021 yılında ilk veri merkezini açması bekleniyor. Yonga üreticisi 2022’den sonra Golden Cove yonga çekirdek mimarisiyle birlikte 7 nm Granite Rapids-SP işlemcilerini ortaya çıkaracak.

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3076183/intel-xeon-roadmap-leak
8
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
0