Sahte İnternet Sitesi Dolandırıcılığından En Fazla Etkilenen Sektörler Açıklandı

16
2
2
2
1
Cyber Shadows adlı siber güvenlik şirketi, bilinir markaların alan adlarını taklit ederek kullanıcıların verilerini çalmayı hedefleyen taklitçi siteler hakkında yeni bir rapor yayınlandı. Hazırlanan rapora göre bu hırsızlıktan en çok etkilenen sektörlerin arasında finans, yiyecek ve içecek ile teknoloji yer alıyor.

Siber güvenlik yazılım geliştiricisi Cyber Shadows, bilinir markaların alan adreslerini taklit ederek kullanıcı verilerini çalmayı hedefleyen sahte internet siteleri için yeni bir araştırma başlattı. Kullanıcıların bu tür sahte sitelere ne kadar kandıklarını incelemek isteyen şirket, insanların yılda bin yüzden fazla bu tarz sitelerle karşılaştığını ortaya koydu.

Cyber Shadows'un hazırladığı raporda, en çok taklit edilen sitelerin arasında PayPal gibi finans odaklı siteler yer aldı. Şirket, kripto para birimlerinin popülerleşmesiyle birlikte kimlik avı hırsızlarının güvenilir kripto para uygulamalarını ve bankaların resmi sitelerinin daha fazla taklit edilmeye başladığının altını çizdi. 

En çok etkilenen sektörler arasında finans ve yiyecek içecek yer alıyor

cyber shadows

Bildiğiniz üzere bilindik markaların internet siteleri, kullanıcılarının verilerini güvenli bir şekilde saklamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Markanın dijital varlığına ve güvenilirliğine en sağlam şekilde güvence veren şey de bu markaların internet siteleri için oluşturdukları alan adları oluyor. 

Kimlik hırsızları, bu güvenilir markaların verdiği hizmetlerden yararlanan kullanıcıların verilerini çalmak adına, alan adlarında çok küçük değişiklikler yaparak kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Örneğin Türkiye'de en sık kullanılan markaların alan adlarında ".com" yerine ".net" uzantısını kullanarak kullanıcıların kimlik bilgileri gibi en önemli verilerini çalmayı hedefliyorlar.

Cyber Shadows'un hazırlamış olduğu rapora göre en çok sahte alan adı bulunan sektörlerin başında finans geliyor. Şirketin sadece kendi hizmet verdiği 90 müşteri bile her yıl bin yüze yakın sahte alan adına maruz kalırken, finansı takip eden sektör de yiyecek ve içecek sektörü olarak kayıtlara geçiyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/report-sheds-light-on-alarming-state-of.html
16
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
2
1