İnternette Gördüğünüz ‘Her Şeyi’ Nasıl İndirebilirsiniz?

70
6
3
2
2
İnternet bizler için kesinlikle uçsuz bucaksız bir dünyadır. Bu dünyada çoğu zaman ihtiyacımız olan şeyleri sahiplenmek ve bilgisayarımıza/telefonumuza indirmek istiyoruz. Gelin internette gördüğümüz her şeyi nasıl indirebileceğimize bir göz atalım.

İnsanlar doğası gereği bir şeyleri sahiplenme isteğindedirler. Bu şimdilerde internette gördüğümüz şeyleri de sahiplenme duyumuzu geliştirdi. Öyle ki gördüğümüz bir resmi bilgisayarımıza indirmek, okuduğumuz bir yazıyı klasörümüze kaydetmek istiyoruz. Bu noktada sizlere internette gördüğünüz şeyleri nasıl kolay bir şekilde indirebileceğinizi açıklayacağız.

Bir web sitesini kaydetmek

Web tarayıcınız web sayfalarını ve diğer öğeleri kendi başına kaydedebilir ancak bunu muhtemelen şimdiye kadar hiç fark etmemiş olabilirsiniz. Chrome tarayıcınızda herhangi bir sayfaya sağ tıklayarak ‘Farklı Kaydet’ diyebilirsiniz. Bu şekilde metnin ve görsellerin çoğunu alırsınız ancak video gibi gömülü medyalar kaydolmayabilir.

Firefox’da ise durum benzerdir. Kaydetmek istediğiniz sayfada boş bir alana sağ tıklayın ve açılan menüden ‘Sayfayı Farklı Kaydet’ seçeneğini seçin. Sonrasında sayfanıza bir ad ve konum verin. Son olarak Safari’de kaydetmek istediğiniz bir sayfayı açın, ardından ‘Dosya ve Farklı Kaydet’ seçeneğine tıklayın, Firefox’da olduğu gibi sayfanıza bir ad verin. Bu sayede bulunduğunuz sitenin tüm JavaScript kopyasını aldınız. Eğer internete erişimizin olmadığı durumlarda görmek istediğiniz sayfalar varsa, bu yöntem oldukça işinize yarayacaktır.

Web sayfasına ait her şeyi indirmek için

Eğer uzun bir süre internet erişiminiz olmayacaksa, aklınızda olan önemli siteleri bilgisayarınıza tamamı ile kaydetmek iyi bir yoldur. Bunun için uzun süredir kullanılan ve en iyi bilinen araçlardan bir tanesi HTTrack’tır. Bu araç sizin için bir web sayfasını her ayrıntısı ile indirir. Bu sayede çevrimdışı olduğunuz zamanlarda internetin eksikliğini hissetmezsiniz.

Bunun için bir başka seçenek de Cyotek WebCopy’dir. Bu araçla tüm web sayfalarını ücretsiz şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. HTTrack’dan daha kullanıcı dostu olsa da, her iki sitede oldukça iyidir. Windows için önerilen bu araçların yanı sıra bir de MacOS kullanıcıları için yararlı araçlar vardır. SiteSucker adlı araç, 5 dolar karşılığında tüm web sayfalarını sizin için kaydedebilir. Parasının hakkını veren uygulama sayesinde, indirme süresini de kontrol edebilirsiniz.

Resimleri İndirmek için

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler, sitenin tamamını kaydetmek içindi. Ancak bazı durumlarda sadece resimleri almak isteyebilirsiniz. Bunun için çoğunlukla sağ tıklayıp ‘Farklı Kaydet’ desek de, bu her zaman işe yarayan bir yöntem değildir. Bazı resimler siteye gömülü halde bulunduğundan o resimleri ‘Farklı Kaydet’ diyerek alamayız. Hal böyle olunca karşımıza Gallerify adlı bir araç çıkıyor. Bu uygulama sayesinde sitede gömülü halde duran resmi orijinal boyut ve çözünürlükte alabilirsiniz. Uygulama sayesinde resimleri tek tek indirmeniz de, toplu halde indirmeniz de mümkündür. Safari için kullanıma açık olamayan bu uygulama sadece Chrome ve Firefox’da kullanılmaktadır.

Videoları ve sesleri indirmek için

Web sayfalarının tamamını ve kullanılan resimlerin bazılarını indirdik. Peki ya video ve sesler? Genellikle sitelerde kullanılan ses ve videoları almak yasal değildir. Yani eğer videolar YouTube veya benzeri platformlardan alınmamış, özel olarak oluşturulmuşsa bu bir miktar sorun olabilir. Ancak her şeye rağmen gömülü halde bulunan video ve sesleri almanız gerekiyorsa, Chrome Audio Capture işinizi görecektir. Chrome’da kullanılan bu aracın, Firefox için mevcut olanı ise Audio Downloader Prime’dır. Ses öğelerini indirebileceğiniz bu uygulamalar, denemeye değer diyebiliriz. macOs ve Windows’da ortak olarak kullanabileceğiniz bir araç arıyorsanız, 4K Video Downloader karşınıza çıkabilecek en popüler yazılımdır.

Eğer sizler de internetten bir şeyler indirmeye ihtiyaç duyuyor ya da sadece arşiv yapmaktan hoşlanıyorsanız, belirttiğimiz yöntemler oldukça işinize yarayacaktır.

Kaynak : https://fieldguide.gizmodo.com/how-to-download-absolutely-everything-you-can-find-on-t-1826416472
70
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
70
6
3
2
2