iOS 13'ün 7. Geliştirici Betası Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler

23
9
8
5
3
Apple, iOS 13’ün yedinci betasını bugün geliştiriciler için yayınladı. Yeni betada bazı hata düzeltmelerinin yanı sıra bazı uygulamalara yapılan ince ayarlar da yer alıyor.

Apple, bugün geliştiriciler için iOS 13’ün yedinci betasını yayınladı. Yeni betada; yeni hata düzeltmeler, iOS 13 ve iPadOS’un önceki betalarında yayınlanan özelliklere yapılan ince ayarlar bulunuyor. Gelin yayınlanan sürümdeki yeniliklere yakından bakalım.

İşte iOS13 7. geliştirici betasıyla birlikte gelen yenilikler:

1. Karanlık Mod:

ios 13, karanlık mod

Karanlık Mod, Kontrol Merkezi widget’ının yazılışında değişikliğe gidilerek Karanlık Mod, Aydınlık Mod hâline getirildi.

2. Mesajlardaki ekleri silme:

Bir kez daha mesajlardaki fotoğraflar ya da diğer ekler silinebilecek. Konuşmada “i” tuşuna bastıktan sonra fotoğrafın, bağlantının ya da dokümanın üstüne uzun basarak silme menüsünü açabileceksiniz.

3. Postalardaki engellenmiş göndericiler:

ios 13 yedinci beta

Yeni gelen özellikle birlikte engellenen kişilerden gelen postaları direkt olarak çöp kutusuna yönlendirebilir ya da engelli olarak işaretleyerek gelen kutunuzda bırakabilirsiniz.

4. Bilinmeyen çağrıları sessize alma:

ios 13 bilinmeyen aramalar

Telefon uygulamasında rehberinizden gelen, son yapılan aramalardan gelen ya da Siri önerilerinden gelen çağrılarda telefonun çalmaya devam edeceğini belirten bir yazı yer alıyor.

5. Tüm fotoğrafları görme:

fotoğraflar

iOS 13’te ana Fotoğraflar sekmesinde tüm fotoğraflara baktığınızda küçük resimler yerine, üçe bölünmüş ağ şeklinde fotoğraflar görüntüleniyor.

6. Find My uygulaması:

ios 13 find my

Bu betada Find My uygulamasının içerisinde “Bulunduğunda bildir” (Notify When Found) çalışır hâlde bulunuyor. Ayrıca “Me” (Ben) sekmesinin içerisinde “Arkadaşıma yardım et” seçeneği bulunuyor. Buraya tıklandığında iCloud.com açılıyor ve arkadaşınız kaybolan cihazının yerini belirleyebiliyor.

7. Rahatsız etme:

Rahatsız etme ayarları, iPhone ve Apple Watch ile senkronize edilebiliyor.

8. Klasörler:

Klasör arka planları yeniden gri hâline geldi.

Siz yeni özellikleri nasıl buldunuz? Sizce gelmesi gereken başka ne gibi özellikler bulunuyor? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/08/15/whats-new-in-ios-13-beta-7/
23
9
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
23
9
8
5
3