iOS 13'ün İkinci Betasında Kullanıcılara 'Ücretli Abonelik' Uyarısı Geliyor

19
6
1
1
0
WWDC 2019 etkinlikleri kapsamında tanıtılan iOS 13'ün 2. Beta sürümü Apple tarafından yayınlandı. Yeni sürümü deneyimleyen geliştirici hesabı sahibi kullanıcılar, iOS 13'ün yeni bir özelliğini keşfettiler. Keşfedilen bu yeni özelliğe göre iOS 13 kullanıcıları bir uygulamayı silmek istedikleri zaman, ücretli aboneliklerle ilgili uyarılacaklar.

Haziran ayının başında yapılan WWDC 2019 etkinlikleri kapsamında Apple, yeni işletim sistemi iOS 13'ü resmen tanıttı. Pek çok özelliğin gelmesiyle birlikte daha verimli kullanılması hedeflenen bu işletim sisteminin Beta sürümü şu an için geliştirici hesabı olan iPhone sahipleri tarafından kullanılıyor. Beta sürümünün 2. versiyonunu yayınlayan Apple, geliştiricilerin iOS 13 ile birlikte gelecek olan özellikleri keşfetmesine de olanak tanıyor. Bu kez ortaya çıkan bir özellik, iPhone kullanıcıları için fazlasıyla yararlı olacağa benziyor. Keşfedilen özelliğe göre iOS 13 kullanıcıları, bir uygulamayı silmek istedikleri zaman eğer bu uygulamanın ücretli bir aboneliğine sahiplerse konuyla ilgili olarak uyarılacaklar. Elbette ücretli aboneliklerin iptali şart koşulmuyor. Kullanıcı isterse o an aboneliğini sonlandırıyor isterse de uygulamayı silse bile abonelik devam ediyor.

iOS 13 ile birlikte kullanıcılar bir uygulamayı silmek istedikleri zaman yukarıdaki gibi bir hatırlatıcıyla karşılacaklar. Bu hatırlatıcı, silinmek istenen bir uygulamanın ücretli aboneliğinin ne zaman sona ereceğini gösterecek ve yeniden faturalandırma yapılmaması için aboneliğin bitiş tarihinden bir gün önce sonlandırılması gerektiğini hatırlatacak. Kullanıcı kendi tercihine göre ücretli aboneliğini ya sonlandıracak ya da devam ettirecek.

iOS 13'ün Beta sürümleri şimdilik sadece geliştirici hesabı olanlar tarafından kullanılabiliyor. Apple yetkilileri konuyla ilgili olarak Beta sürümlerin halka açık versiyonlarının temmuz ayında kullanıma sunulacağını, bütün iPhone sahiplerinin iOS 13'ü ancak o dönem deneyimleyebileceklerini açıkladılar. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından iOS 13'ün kararlı sürümü, destekleyen cihazlar için kullanıcılara sunulacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/18/new-ios-feature-prompts-you-to-cancel-subscriptions-when-uninstalling-apps/
19
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
1
1
0