watchOS 6'nın Gürültü Uygulaması, Kulak Sağlığınızı Korumaya Yardımcı Oluyor

20
5
2
2
2
Apple'ın akıllı saati Apple Watch, fazlasıyla yararlı bir özelliğe sahip oluyor.

Silikon Vadisi devi Apple'ın giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatinin işletim sisteminin yeni güncellemesi hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Gürültü uygulamasının ekleneceği yeni Apple Watch işletim sistemi watchOS 6, bu uygulama sayesinde kulaklarınıza gelen sesin şiddetini ölçmenize olanak tanıyor.

Apple'ın eklediği yeni Gürültü uygulaması işitme duyunuza zarar verebilecek yüksek bir ortamda bulunuyorken sizi Apple Watch sayesinde uyarıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine dayanarak bazı kısıtlamaları belirleyen uygulamada hangi ses şiddetinde uyarılmak istediğiniz siz seçiyorsunuz. Bulunduğunuz ortamdaki ses şiddeti bu seviyeye ulaştığında ise ortamı terk etmenizi öneren bir bildirim alıyorsunuz.

 Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlemiş olduğu 90 desibel ses seviyesinde ise varsayılan olarak cihazınıza bildirim gönderiliyor. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü, 90 desibel ses şiddetine 30 dakikadan maruz kalmanın kalıcı duyma hasarlarına sebep olabileceğinin de notunu düşüyor. DSÖ tarafından belirlenen be Gürültü uygulamasında da bulunan limitler ise şu  şekilde:

  • 80 desibel, Sınır: Yaklaşık günde 5 saat
  • 85 desibel, Sınır: Yaklaşık günde 2 saat
  • 90 desibel, Sınır: Yaklaşık günde 30 dakika
  • 95 desibel, Sınır: Yaklaşık günde 10 dakika
  • 100 desibel, Sınır: Yaklaşık günde 3 dakika

Gürültü uygulamasının sizi yüksek ses şiddeti bulunan ortamlarda uyarabileceği gibi siz de istediğiniz zaman uygulamaya giriş yaparak ortamda bulunan sesin desibelini ölçebiliyorsunuz. Gürültü uygulamasının Apple Watch Seri 1, 2, 3 ve 4 için uyumlu olduğunun da notu düşülüyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/06/16/watchos-6-noise-app/
20
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
2
2