İptal Edilen Zeytinli Rock Festivali'nden Açıklama Geldi: "İtirazımız Reddedildi"

60
5
1
1
0
Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden olan Zeytinli Rock Festivali, geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. Bugün ise iptal kararına yapılan itirazın reddedildiği ortaya çıktı. Festivali düzenleyen şirket, yaşananların ardından Zeytinli Rock Festivali'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali, 2005 yılında bu yana düzenleniyor, ülke çapından binlerce genci ve birçok sanatçıyı bir araya getiriyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde çıkan haberler, 17-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliğin ani bir kararla iptal edildiğini ortaya koymuştu.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalarda Burhaniye’de düzenlenecek olan festivalin iptaline neden olarak ‘kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru ve çevrenin korunması’ neden gösterilmişti. Bu karar, sosyal medyanın gündemine oturarak birçok vatandaştan ve sanatçıdan tepki çekmişti.

İptal kararına yapılan itiraz reddedildi

Etkinliği düzenleyen Milyon Yapım Organizasyon, festivalin iptali sonrasında bu karara itiraz edeceğini resmi hesaplarından yaptığı açıklamalar ile duyurmuştu. Ancak bugün gelen bilgiler, Burhaniye Kaymakamlığı’na yapılan itirazın reddedildiğini ortaya koydu.

Zeytinli Rock Festivali’nden açıklama geldi

()

Bunun haberlerin ardından Zeytinli Rock Festivali, resmi Instagram hesabı üzerinden ‘Zeytinli Rock Festivali hakkında kamuoyuna önemli duyuru’ ifadeleri altında bir paylaşımda bulundu. Festival, yaptığı açıklamalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün, Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir sözüne yer verdi. Bunun sonrasında ise yaşananlar ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın ilk kısmında festivalde yerli-yabancı toplam 70 grubun katılacağı ve etkinliğin Burhaniye Belediyesi’nden 7 yıllığına kiralanan yerde yapılacağı belirtildi. Bunun ardından da belediyeye, belediye başkanına ve ilçe halkına teşekkür edildi. Devamında ise iptal kararı ile ilgili şu açıklamalar yer aldı:

 “Üzülerek söylüyoruz ki bölgeye ne gibi bir katkısı olduğunu anlamadığımız bir vakfın yaptığı çağrının ardından Balıkesir Valiliği ve Burhaniye Kaymakamlığı adeta kafa kafaya verip bu sene festivalin olmaması için ellerinden geleni yapmaya yemin etmişçesine davranmaya başladılar. Bazı tarikatların devlet kurumlarına festivalin iptali için baskı yaptığına dair iddiaları hiç ciddiye almamıştık. Ancak yaşadıklarımız bize söylenenlerin dedikodudan öte olduğunu düşündürmeye başladı.”

Açıklamanın devamında ise festivalin binlerce kişiye istihdam yarattığı, bölge turizmine ve ekonomisine de yadsınamaz bir katkı sağladığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Binlerce festival katılımcısının bölgedeki otellere yaptıkları ücreti ödenmiş rezervasyonların yaratacağı kaosu ve zorlu pandemi süreci sonrası iki yıldır dört gözle beklenen Zeytinli Rock Festivali için stok yapan esnafın mağduriyetini düşünmeden alınan bu keyfi kararın kamuya herhangi bir fayda sağlamayacağı gibi bölge için telafisi zor zararlara sebep olacağı gün gibi ortadadır.

Festival için tüm yetkililer ile görüşüldüğü ve tüm çekincelere çözümler üretildiği de açıklamalar arasında yer aldı. Festival alanını hiçbir endişeye mahal vermeyecek şekilde baştan dizayn etmek için uğraştıklarını söyleyen etkinlik yetkilileri, önceliklerinin her zaman yetkililerin endişelerini gidermek olduğunu ekledi ve iptal kararı ile ilgili kaymakamlığa yaptıkları itiraz dilekçesine olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti.

Son olarak Zeytinli Rock Festivali’nin gençler için düzenlenen en uzun soluklu etkinliklerden biri olduğu vurgulayan açıklama şu ifadeler ile bitirildi: “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir.”  

60
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
60
5
1
1
0