Yeni Bir Çiftlik Bank Vakası: İranlı 'Tosuncuk', 20 Milyon TL ile Ortadan Kayboldu

89
8
5
1
1
Antalya'da Çiftlik Bank benzeri bir yapı kurularak özellikle de İranlı insanların dolandırıldığı açığa çıktı. İddialara göre Mehran Mohammadi isimi bir kişi, insanları önce İran'da dolandırdıktan sonra Türkiye'ye gelmiş, ardından da faaliyetlerini Antalya'da sürdürerek 20 milyon TL'den fazla para toplamış.

Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık girişimi gün yüzüne çıkmasın. Bir dönemler Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen Çiftlik Bank'ın benzeri bir yapısı, bu kez İran merkezli ortaya çıktı. İran'da birçok kişiyi milyonlarca TL dolandıran Mehran Mohammadi, kaçarak geldiği Antalya'da da insanları dolandırdı. Mohammadi, dolandırıcılıktan elde ettiği 20 milyon TL ile sırra kadem bastı.

Mohammadi, insanları İran'da dolandırdıktan sonra Türkiye'ye kaçarak 10 bin TL sermayeli bir reklam organizasyon şirketi kurmuş. Bu şirket üzerinden daire satmaya başlayan Mohammadi, İranlı bazı isimleri de Antalya'da bulunan 5 yıldızlı otellerde ağırlayarak insanları tuzağına düşürmeye çalışmış. Buna paralel olarak da insanlara yüksek kar ve faiz vaadinde bulunan Mohammadi, insanların güvenini sağladıktan sonra da ortalıktan kaybolmuş.

Dolandırıcı

Mağdurlar, Mohammadi'nin Türkiye'den kaçtığını düşünüyor

Mağdurlar tarafından yapılan açıklamalarda, Mohammadi'nin önce kendisine güvendirdiği, ardından da koronavirüs pandemisini bahane ederek kendilerini oyalamaya başladıkları belirtiliyor. Tanıttığı bir daireyi aynı anda birden çok kişiye satan Mohammadisattığı evlerin teslimatını da yapmamış. Mohammadi'nin bu süreçte milyonlarca TL topladığını ifade eden mağdurlar, dolandırıcının paralarla birlikte Türkiye'den kaçtığını düşünüyorlar.

Mağdurların avukatı Dilek Çevikel, Mohammadi'nin İran'da zaten suçlu olduğunun belirlenmiş olduğunu ifade ediyor. Kendisinin de bazı araştırmalarda bulunduğunu belirten avukat, Mohammadi'nin tek başına hareket etmediğini, Çiftlik Bank benzeri bir yapı kurarak insanları dolandırdığını söylüyor. Mohammadi'nin nerede olduğu şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/antalyada-iranli-tosuncuk-krizi-20-milyonluk-vurgun-yapti-41600361
89
8
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
89
8
5
1
1