Çiftlik Bank Firarisi Mehmet Aydın’ın Yeri Kesinleşti

195
16
13
6
5
Kurmuş olduğu Çiftlik Bank ile yüksek kâr vaatlerinde bulunan ve on binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın'ın Brezilya'daki adresinin tespit edildiği bildirildi. Aktarılan bilgilere göre Mehmet Aydın'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin önünde bazı bürokratik engeller bulunuyor.

Bir dönem Türkiye gündeminin bir numaralı maddesi olan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın bulunduğu adresin tespit edildiği ve elde edilen bilgilerin mahkeme ve Türk Interpol’ü ile paylaşıldığı bildirildi.

Aktarılan bilgilere göre yaklaşık 80 bin kişiden toplamış olduğu 500 milyon TL ile yaklaşık 2 buçuk yıldır firarda olan Mehmet Aydın; bir süre Brezilya,Paraguay, Uruguay üçgeninde hareket ettikten sonra son olarak Brezilya’da bulundu ve tam adresi tespit edildi.

çiftlik bank

Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre Çiftlik Bank mağdurlarının ortak anlaşma sağladığı avukatlık bürosu, Uluslararası Özel Dedektif Birliği’ne bağlı bir şirket ile ortak çalışarak Mehmet Aydın’ın Brezilya’daki durumu ile ilgili bilgiler elde edildi ve fotoğraflar çekildi. Tüm bu çalışma neticesinde ise Aydın’ın Brezilya’daki adresi ortaya çıkarıldı.

Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki bir iş merkezine ait olan adres bilgileri hem Çiftlik Bank davasının görüldüğü mahkemeye hem de Türk İnterpol’üne bildirilmiş olmasına rağmen bürokratik engeller nedeniyle Aydın'ın Brezilya'daki tespit edilen adresinde yakalanarak Türkiye'ye getirilemediği öne sürülüyor.

Mehmet Aydın'ın Brezilya'daki adresinin gösterdiği iş merkezinin uydu görüntüsü

mehmet aydın brezilya

Geçtiğimiz aylarda Mehmet Aydın'ın yerini tespit etme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dedektif Mehmet Uzuner, "Yaklaşık bir ay önce çalışma başlattık. 2003 yılından beri özel dedektifim. Uluslararası Özel Dedektif Birliği’ne üyeyim. Birliğe üye Latin Amerikalı bir dedektif firmasıyla iş birliği yapıyorum. Mehmet Aydın’ın intihar ettiği veya Ukrayna’da olduğu doğru değil. Aydın’ın Brezilya’da olduğunu biliyoruz. Aydın Brezilya, Paraguay ve Uruguay üçgeninde rahat bir şekilde hareket ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar da geçtiğimiz şubat ayında Mehmet Aydın'ın 2018 yılında kullandığı bir akıllı telefondaki güvenlik açığından faydalanarak Aydın'ın yerini tespit ettiğini ve Aydın'ın Brezilya'nın Sao Poula şehrindeki Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde bulunduğunu iddia etmişti. Söz konusu adres, yukarıdaki uydu fotoğrafında görmüş olduğunu iş merkezini işaret ediyor.

Kaynak : https://www.yenisafak.com/ekonomi/tosuncuk-lakapli-firari-mehmet-aydinin-adresi-interpole-bildirildi-3553853
195
16
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
195
16
13
6
5