İspanya'nın 2 Yangın Söndürme ve 1 Nakliye Uçağı Türkiye'ye Geldi

54
4
2
2
0
İspanya'nın Avrupa Birliği'nin rescEU programı kapsamında Türkiye'ye göndermeye karar verdiği uçaklar, ülkemize ulaştı. Yangın söndürme için kullanılan iki uçak ile bir tane nakliye uçağı, sabah saatlerinde ülkemize iniş yaptı. 27 pilotla gelen uçaklar, Türkiye'deki orman yangınlarına müdahalede kullanılacak.

Türkiye'nin bir haftadır içini yakan orman yangınlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İspanya, sabah saatlerinde iki yangın söndürme uçağı ile bir nakliye uçağını Türkiye'ye gönderdi. Bu uçaklar, ülkenin dört bir yanında devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınabilmesi için kullanılacaklar. 

İspanya, gönderdiği üç adet uçak ile birlikte 27 adet pilotunu da ülkemize gönderdi. İspanya Hava Kuvvetleri'ne ait personellerden oluşan pilotlar, mümkün olan en kısa süre içerisinde orman yangınlarına müdahale etmek için çalışmalarına başlayacaklar

İspanya

Avrupa Birliği, yaşanan yangınlar nedeniyle Türkiye'nin rescEU programına dahil edilmesine karar vermiş, bu program kapsamında da Türkiye'ye üç adet uçak göndereceğini açıklamıştı. İspanya'nın gönderdiği uçaklar da bu program kapsamında ülkemize giriş yapmış oldu.

Türkiye'deki orman yangınlarının bir numaralı muhatabı olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün yaptığı açıklamalarda yangınların durumuyla ilgili bilgi vermişti. Bakan Pakdemirli'nin yaptığı açıklamalara göre 132 orman yangınından 125 tanesi kontrol altına alınmış durumda. Diğer yangınlar içinse çalışmalar devam ediyor. Bakanın bugün yapacağı açıklamalar, neredeyse bir haftadır devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumun anlaşılmasını sağlayacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202108031045139652-yanginlarla-mucadelede-yedinci-gun/
54
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
54
4
2
2
0