Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yangınlar İçin 'Biz Zaten Sahadayız' Mesajı Veren Paylaşım

101
28
23
6
4
Milli Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yaptığı bir paylaşım ile orman yangınlarının söndürülmesi için nasıl bir yardımda bulunduğunu açıkladı. Yapılan paylaşıma göre 400'den fazla Mehmetçik, 3 İHA, 4 helikopter, 2 gemi ve 50'den fazla araç, yangınların söndürülmesi için kullanılıyor.

Dün akşam saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke genelindeki orman yangınlarına karşı müdahale etmesinin istendiğinden bahsetmiştik. Twitter kullanıcıları, konuyla ilgili paylaşımlarda bulunarak TSK'ya yetki verilmesi gerektiğini söylüyorlardı. Milli Savunma Bakanlığı, kullanıcıların bu talebinin ardından dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zaten orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarında sahada olduğu ifade edildi. Ayrıca kaç Türk askerinin yangınları söndürmek için destek verdiği, bu süreçte kaçar adet araç kullanıldığı da yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yangın söndürme çalışmalarına, 400'den fazla Mehmetçik ile destek olunuyor. Ayrıca bu süreçte 3 İHA, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi ve 50'den fazla da MSB'ye ait itfaiye, arazöz ve iş makinası kullanılıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, TSK'nın orman yangınları konusunda zaten yetkili olduğunu gözler önüne seren türden...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda dikkat çeken bir husus daha var. Bakanlık, TSK'nın bu süreçte kendisine verilecek her türlü ilave göreve hazır olduğunu ifade ediyor. Yani önümüzdeki saat ya da günlerde, Türk askerini orman yangınları konusunda daha fazla noktada görebiliriz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/tsk-yangin-sondurme-ve-tahliye-calismalarina-destek-vermeyi-surduruyor-3151288
101
28
23
6
4
Emoji İle Tepki Ver
101
28
23
6
4