Japonya, Tokyo Olimpiyatları'na İki Hafta Kala OHAL İlan Etti

21
15
2
1
1
Japonya hükümeti, 2 hafta sonra gerçekleştirilecek Tokyo Olimpiyatları öncesinde kritik bir karar alındığını açıkladı. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda, Tokyo'da OHAL ilan edildiği belirtildi. Bu OHAL ilanının nedeni ise bir türlü düşürülemeyen koronavirüs vaka sayıları...

Geçtiğimiz yıl patlak veren koronavirüs pandemisi, milyonlarca insan tarafından takip edilen uluslararası organizasyonların iptal edilmesine yol açmıştı. Bunlardan bir tanesi de Tokyo Olimpiyatları'ydı. Japonya'dan gelen son haberler, geçtiğimiz yıl tamamen iptal edilen organizasyonun bu yıl da OHAL gölgesinde yapılacağını gözler önüne seriyor.

Japonya hükümeti, olimpiyat oyunlarına yalnızca iki hafta kalmışken önemli bir karar alındığını duyurdu. Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre ülkenin başkenti Tokyo'da, 22 Ağustos'a kadar OHAL uygulanacak. Bu da 23 Temmuz'da başlayıp 8 Ağustos'ta sona erecek olimpiyat etkinliklerinin OHAL kuralları kapsamında gerçekleştirileceğini gözler önüne seriyor.

OHAL nedeni, düşürülemeyen vaka sayıları

Tokyo Olimpiyatları

Japonya, bir süredir günlük koronavirüs vaka sayısını düşürmeye çalışıyor. Ancak bu bir türlü mümkün olamadı. Ayrıca delta ve delta plus isimli koronavirüsün yeni varyantları, ülke genelindeki vakalarda artış trendine geçilmesine yol açtı. Hükümet şimdi, bu yaşananların doğal bir sonucu olarak OHAL kararı almak zorunda kaldı.

Aslına bakacak olursak Japonya hükümeti, zaten bir süredir bu kararı tartışıyordu. Konuyla ilgili yakın geçmişte yapılan açıklamalarda, Tokyo Olimpiyatları'ndan önce vakaların düşmemesi durumunda, Japonya sağlık sisteminin sınırlarının zorlanabileceği ifade edilmişti. Yetkililer, alınan OHAL kararı ile olimpiyat oyunları etkinliklerinin gerçekleştirilmesinin çok daha mümkün kılındığını belirtiyorlar.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-tokyo-olimpiyatlari-na-2-hafta-kala-ohal-ilan-edildi-3126973
21
15
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
15
2
1
1