Rapçi Kanye West, 'Muhafazakarlar İçin' Sosyal Medya Platformu Satın Alıyor

11
7
4
2
0
Ünlü rapçi Kanye West'in ABD'li muhafazakarların üssü olarak nitelendirilen Parler'ı satın alacağı açıklandı. Anlaşmanın önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.

Sosyal medyanın en tartışma yaratan isimlerinden biri olan rap sanatçısı Kanye West, bugün büyük bir haberle gündeme geldi. Yaptığı paylaşımlarla sosyal medya platformlarından zaman zaman 'ban yiyen' West, “bozulamayacak özgür konuşma platformu” Parler’ı satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Anlaşma kapsamında Parler’ın tüm hakları Kanye West’e verilecekken, sosyal ağ için teknik destek platformun geliştiricisi Parlement Technologies tarafından sağlanmaya devam edecek. Şirket, platformun özel bulut hizmetlerine ve veri merkezi altyapısına sahip çıkacak.

Anlaşma, yıl sonuna kadar tamamlanacak:

kanye west

Kanye West’in Parler’ı ne kadar para karşılığında satın alacağı henüz paylaşılmadı. İkili arasındaki anlaşmanınsa içinde bulunduğumuz çeyrekte, yani yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. İkili, paylaştıklar ortak açıklamada satın alımın "bireylerin muhafazakar görüşlerini özgürce ifade etmelerine yardımcı olacağını" ifade etti.

Parler, özellikle ABD’li muhafazakarların bir üssü haline dönüşmüş, Donald Trump hayranlarıyla dolup taşmıştı. Uygulama, Ocak 2021’de gerçekleşen Parlamento baskısının ardından Google tarafından Play Store’dan kaldırılmıştı. Uygulama, geçtiğimiz ay uygulama mağazasında yeniden yayınlandı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/10/17/kanye-west-to-acquire-uncancelable-social-media-platform-parler/
11
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
4
2
0