Dizisi Çekilse Lost'a Kafa Tutar: Kazakistan'ın Bir Köyünde 140 Kişinin Aniden Uykuya Daldığı Gizemli Olay

54
3
2
2
2
2013 yılının Mart ayından beridir Kazakistan’ın Kalachi ve Krasnogorsk köylerinde köylüler gizemli bir uyuma hastalığına yakalanmıştı. Bu iki köyde yaşayan 140 kişinin günlerce uyumalarının gizemi ise ilginç biçimde tam 7 yıl sonra çözülecekti.

Bu iki köyün de toplam nüfusu 810, yani görüldüğü gibi köyler oldukça az bir nüfusa sahipti. Köylülerin anlattığına göre köy sakinleri, aniden uykuya dalıyordu. Hatta bu da yetmiyor; hafıza kaybı, halsizlik, baş ağrısı ve sersemlik gibi rahatsızlıklar da geçiriyorlardı.

Herkesin bu rahatsızlıklara yakalanması meraklı gözleri köyün etrafına topladı. Köylüler, enteresan biçimde bilinçleri açık bile olsa yolda yürürken uykuya dalabiliyor ve birisi kendilerini uyandırdığında ise hiçbir şey hatırlamıyorlardı.

Bu iki köyün sakinleri sadece uyumuyor, aynı zamanda ilginç şeyler de görüyordu.

gizemli olay

Komsomolskaya Pravda gazetesi, 2014 yılında köyde yapılan bir araştırmanın sonuçlarından bahsetti. Bu araştırmanın sonuçları oldukça şaşırtıcıydı. Araştırmanın sonucunda, köylülerin sadece uyumadığını, aynı zamanda kabus gibi halüsinasyonlar gördüklerinin de tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Köylüler, araştırmacılara; yataklarının başında yılanlar, uçan atla ve insan eli yiyen solucanlar gördüklerini anlatmıştı.

Hatta anlatılanlara göre sadece köylüler değil, hayvanlar da ilginçleşmeye başlamıştı. Mesela kediler aniden aptallaşıp duvarlara, mobilyalara saldırabiliyor ve sonra aniden uykuya dalıp hiçbir şeye tepki vermeyebiliyordu.

Bilim insanları uzunca bir süre toplu psikozdan, nedeni bilinmeyen ensefalopatiden (genel beyin hastalığı), sahte votkanın yan etkilerinden, uyku bozukluğundan şüphelense de durumun hiç de böyle olmadığı çok sonradan ortaya çıkmış olacaktı.

Köylülerin kolektif olarak uykuya dalmasının nedeni uranyum madenleriymiş.

Kazakistan

Kazakiskan Başbakan yardımcısı Berdibek Saparbayev, Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından kapatılan uranyum madenlerinin köy sakinlerini toplu olarak hasta ettiğini ifade etti. İki köyün de tüm sakinleri tıbbi müdahalelerden geçirilmişti ve en nihayetinde yaşadıkları durumun nedeninin, resmi olarak havadaki yüksek karbon monoksit ve hidrokarbon kaynaklı olduğu tamamen ortaya çıkmıştı. 

Çünkü uranyum madenleri kapatılmış olsa da madenlerdeki karbon monoksitin ara ara salınım yaptığı biliniyor ve bu durum havadaki oksijeni azalttığı için köyde uykuya sebep oluyordu.

Uranyum

Velhasıl gördüğünüz gibi köylerdeki toplu uykunun gizemi de bu sayede çözülmekteydi.

Kaynaklar: 1, 2

54
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
54
3
2
2
2