Karayolları Genel Müdürlüğü, Deprem Sonrası Güncel Yol Durumunu Paylaştı!

7
2
1
1
1
Karayolları Genel Müdürlüğü, Deprem Sonrası Güncel Yol Durumunu Paylaştı!
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yollarla ilgili önemli bir açıklama geldi. Olumsuz iklim koşulları ve depreme rağmen tüm ana arterlerin açık olduğu belirtildi.

10 kentte yıkıma neden olan, 13 milyondan fazla vatandaşı doğrudan etkileyen Kahramanmaraş çifte depremleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), an itibarıyla Türkiye'de herhangi bir nedenden ötürü ulaşılamayan hiçbir yolun bulunmadığını duyurdu.

Bilindiği üzere depremin meydana gelmesinden sonra sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılmış, yolların çöktüğü ifade edilmişti. Ayrıca basın mensupları tarafından görüntülenen çökmüş yollar da oldu. KGM'nin yaptığı açıklama, bu aksaklıkların giderildiğini gözler önüne seriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Karayollarında Yol Durumu

  • Türkiye geneli yol ağımızda ana arterlerin (trafiği yoğun olan ana yol) hepsi ulaşıma açıktır.
  • Deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergâhımız bulunmamaktadır.
  • Karayolları Ekipleri yurdun dört bir yanında 7/24 esaslı çalışmaya devam etmektedir.

Ulaşımda yaşanan sorunların tek nedeni deprem değildi. Özellikle de Kayseri ve doğusunda çok ciddi bir kar yağışı ve tipi mevcut. Bu yüzden deprem bölgesine ulaşmaya çalışan gönüllüler ile destek TIR'ları da bölgeye ulaşmakta zorlandı. Yapılan son açıklama, an itibarıyla en azından karayollarında herhangi bir sorun kalmadığını gözler önüne seriyor.

7
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
1