16
3
3
1
0

Akıllı telefonların her geçen gün daha da büyüyen ekranları, telefonların en pahalı parçalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Zaman zaman yaşadığımız küçük kazalar, bu ekranlara küçük hasarların yanı sıra kırılmaya kadar giden maliyetli hasarlara yol açabiliyor.

Koruma kılıfı, kırılmaz cam gibi önlemler alsak da yaşanabilen ekran kırılma olayları, cebimizden yüklü miktarda ödeme yapmamıza neden oluyor. Peki bir sıvı olsaydı da bunu telefonun ekranının üzerine döküp ekranı tamir etseydik güzel olmaz mıydı? Yanıtınız büyük olasılıkla evet olmalı. Piyasada bunu yaptığını iddia eden bir ürün olduğunu belirtelim ve bu ürünü incelediğimiz içeriğimize geçelim.

Kırık telefon ekranını tamir ettiğini iddia eden yapıştırıcı: Windshield Repair Kit

Windshield Repair Kit incelemesi

İncelemeye geçmeden önce Windshield Repair Kit'in aslında araba ve evlerin camlarındaki küçük çatlakları gidermek için geliştirilen bir ürün olduğunu belirtelim ancak internet ortamında bu kitin telefonların ekranlarında da işe yaradığı söyleniyor. Dolayısıyla biz de bunun gerçek olup olmadığını sizler için öğrenmek istedik. Ürünün telefon ekranında kullanılıp kullanılmayacağını ise küçük çatlağı olan bir telefonla test edeceğiz. 

İçerisinden yapıştırıcı sıvı, enjektör, kazıma jileti, sıvı aktarım aparatı gibi birçok parça çıkan setle birlikte gelen kullanım kılavuzundaki yönergeleri adım adım uygulamaya çalıştık. İlk olarak çatlağın etrafına yerleşecek sıvı aktarım aparatını sabitlemek için kullanılan bandı telefona yapıştırdık ve aparatı bant ile sabitledik.

Sıvıyı bu aparat aracılığıyla telefona doğru aktardık ve enjektör ile sıvının havasını aldık. Kullanım kılavuzunda yazdığı gibi 10 dakika boyunca bu şekilde beklettiğimiz mekanizmadaki sıvıyı daha sonra enjektör yardımıyla içeri yaydık ve 25 dakika beklemeye bıraktık. Bu aşamadan sonra paketin içinden çıkan jiletle kuruyan bandı ekrandan çıkardık. Son aşamadaysa kalan sıvıyı ekranın kırıklarına doğru döküp üzerine şeffaf bantları yerleştirip kurumaya bıraktık.

Windshield Repair Kit, ekranı kırık telefonda işe yaradı mı?

Windshield Repair Kit inceleme

Yukarıda açıkladığımız tüm adımlardan sonra 1 saat kurumaya bıraktığımız telefonun üzerindeki fazlalıkları kazıma jiletiyle kazıdık ve sonuca ulaştık. Videodan da görebileceğiniz üzere ürün telefonun üzerindeki çatlakların bir kısmını doldurdu ve daha pürüzsüz bir yüzeye ulaşmamızı sağladı ancak çatlakların hâlâ ekranda yer aldığı bir gerçek. Yani Windshield Repair Kit'in telefonlarda işe yaradığını söyleyemeyiz. 

Telefonun çalışmasıyla ve dokunmatik hassasiyetiyle ilgili bir sorun çıkıp çıkmadığını bilmiyoruz fakat bunu daha önce deneyen bazı kullanıcıların bu işlemi uyguladıktan sonra telefonunun ekranının daha pürüzsüz hâle geldiği ancak yaklaşık bir hafta sonra, ekranın içine sızan sıvının telefonu kullanılamaz hâle getirdiğini söylediği yorumlar mevcut.

Telefonun üzerine sürülen sıvının yaydığı kokunun da çok sağlıklı olmadığı düşünülünce böyle bir uygulamadansa telefonun ekranını değiştirmek için yetkili teknik servislere başvurmanın en uygun çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Siz de ürün hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer ürün incelemelerine önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.

16
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
3
1
0